Ford Transit Courier

Ekonomska kriza je teško pogodila našu ekonomiju, pa mala i srednja preduzeća, koja su glavni kupci komercijalnih vozila, racionalizuju nabavku novih vozila. Umesto velikih i srednjih dostavnjaka odlučuju se za manje, koji su jeftiniji za nabavku i održavanje. Upravo idealan kombi za ova vremena je novi „ford tranzit kurir” Frankfurt, Nemačka Od specijalnog izveštača Ivan Katunac

Kompletan izveštaj sa promocije novog “tranzita kurir” možete da pročitate u junskom, 71. broju Auto magazina koji se trenutno nalazi na kioscima

Za prezentaciju svog novog modela, Ford je odabrao autoput i regionalne puteve u okolini Frankfurta. Ruta je bila isplanirana tako da smo mogli da se uverimo kako teretnjak opterećen do polovine nosivosti sa lakoćom guta kilometre maksimalnom brzinom po čuvenim „autobanovima”, ali i kako je vrlo stabilan i okretan na uskim planinskim putevima. U vožnji po Frankfurtu, koji na svu sreću u tom periodu nije bio previše zagušen, pohvalili smo dobru preglednost karoserije koja je pomognuta velikim retrovizorima. Parkiranju na uskim prostorima uveliko pomaže kamera, koja je retkost u ovoj klasi.

Bočna klizna vrata dobijaju se uz doplatu
Bočna klizna vrata dobijaju se uz doplatu

 

Već na prvi pogled može se zaključiti da je „tranzit kurir” nastao na osnovi putničkog MPV-a „b-maks”. Čak je i komandna tabla u velikoj meri preuzeta sa ovog „forda”, što nije mana, naprotiv. Lepo je videti pažljivo dizajniran prostor za vozača u jednom teretnjaku.

Fabrika ističe da je želela da stvori automobil koji će da ostane pouzdan i dugotrajan bez obzira na surove uslove eksploatacije kojima bi mogao da bude izložen. Upravo je iz tih razloga „kurir” razvijen po strogim normama koja važe za komercijalna vozila. Konkretno, to znači da je povećana su robustnost mehanike i posebno su zaštitili delove karoserije koji su podložni habanju usled nemarne upotrebe. Kvalitet novog modela Ford je kao i uvek proverio testirajući ga u najsurovijim uslovima eksploatacije. Ono o čemu se takođe vodilo računa jeste smanjenje troškova eksploatacije vozila. Tako su redovni serisni intervali bitno produženi i planirani su svakih 30 hiljada kilometara ili godinu dana.

Prtljažni prostor ima 2,3 kubika, deset procenata više od konkurenata
Prtljažni prostor ima 2,3 kubika, deset procenata više od konkurenata

Pored osnovne, teretne varijante, u ponudi je i „kombi” varijanta koja ima zadnju klupu za putnike, ali i ograđeni teretni prostor, pa se može koristiti za prevoz radnika, ali i za privatne, porodične prilike. Posebna pažnja prilikom dizajniranja nvog modela posvećena tovarnom prostoru. Fabrika navodi da zapremina prtljažnika iznosi čak 2300 litara, što je oko deset procenata više od direktnih konkurenata. Minimalna širina tovarnog prostora je 453 mm, a dužina iznosi 1600 mm. Ono što je bitno naglasiti je da je tovarni prostor osmišljen tako da može da primi euro paletu. Maksimalna nosivost isznosi 660 kilograma.

Moguće je naručiti „tranzit kurir” sa jednim ili dvoja bočna klizna vrata čime se uveliko olakšava ne samo utovar, već i pričvršćivanje tereta. Ford serijski ugrađuje šest alki za pričvršćivanje zatega konstruisane po DIN standardu. Zadnja vrata su dvostruka asimetrična i otvaraju se u stranu pod uglom od 158 stepeni.

Dovoljno mali da ne razmišljate o parkingu u gradu, a dovoljno veliki za ozbiljnije terete
Dovoljno mali da ne razmišljate o parkingu u gradu, a dovoljno veliki za ozbiljnije terete

Prilikom prezentacije, odlučili smo se da probamo „tranzit kurir” opremljan benzinskim motorom i najbogatijim paketom opreme. Putnički prostor nudi obilje raspoloživog prostora. Uspravni vetrobran i velike staklene površine doprinose utisku prozračnosti i prostranosti kabine. Čak i dvometraši sa lakoćom pronalaze pogodan položaj za upravljačem. Osećaj prilikom vožnje je sličan kao kod Fordovih putničkih automobila. Upravljač je precizan, brz i ima prijatnu težinu. Ručica menjača je precizna, sa kratkim hodovima i odlično definisanim „klikom” prilikom izbora stepena prenosa. Konstruktori su vešto odabrali odnos između karakteristika opruga i amortizera, tako da se kombi malo naginje u krivinama i ima odličnu dinamiku.

Tri vrste pregrade u zavisnosti od tereta koji najčešće prevozite
Tri vrste pregrade u zavisnosti od tereta koji najčešće prevozite

Maksimalno iskorišćenje prostora

Fabrika je ponudila izbor od tri različite pregrade koje odvajaju putnički od teretnog prostora. Standardna pregrada je u obliku zakrivljenog limentog panela i namenjena je za prevoz kabastih i oštrih tereta. Druga verzija je isto limena, ali poseduje prozor koji uveliko povećava preglednost automobila.

Možda najzanimljiva je mrežasta pregrada koja se dobija uz doplatu. Polovina pregrade koja se nalazi iza suvozačevog sedišta može da se rotira oko šarki prema vozaču. Kada se obori suvozačko sedište, dobija se veliki dodatni prostor za smeštaj kabastog tovara, dok je istovremeno vozač u potpunosti zaštićen od povreda. Dužina tovarnog prostora se povećava na čak 2,59 metara, a ukupna zapremina prtljažnog prostora za 2,6 kubnih metara.

Kabina je vozačeva kancelarija i zato mora da bude maksimalno praktična
Kabina je vozačeva kancelarija i zato mora da bude maksimalno praktična

Praktična kabina

Kod dostavnih vozila, kabina je kancelarija za vozača i zbog toga mora da bude praktična. Pored standardnih kaseta, tu su i pregrade u koje mogu da se smeste dokumeti dimenzije A4, kao i manji računari i tableti. Tu je i fijoka ispod sedišta vozača, kao i velika pregrada ispod krova. Na gornjem delu komandne table nalazi se dobro osmišljen sistem za pričvršćivanje navigacionih uređaja, telefona, ili tablet računara, a tu je i strujna utičnica za punjenje baterija.

U prtljažnik staje euro paleta, a standardno su ugrađene alke za pričvršćivanje tereta
U prtljažnik staje euro paleta, a standardno su ugrađene alke za pričvršćivanje tereta

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring