Auto magazin

Fordovi modeli dobili dve nagrade

Fordovi modeli dobili dve nagrade
29.11.2023.
Evropske nagrade za Van i Pick-up godine

Ford Pro je osvojio dvostruko priznanje - uz nagradu za međunarodni Van godine (IVOTY – International Van of the Year) za potpuno novi Transit Custom Van dobio je i nagradu za međunarodni Pick-up (IPUA – International Pick-up Award) za potpuno novi Ranger pick-up

Žiri od 25 novinara specijalizovanih za komercijalna vozila izglasao je potpuno novi Ford Pro Transit Custom, za pobednika IVOTY 2024. Nova generacija Ford Pro Van koja je vodeća u svom segmentu počela je sa prodajom širom Evrope ranije ove godine, nudeći najširi izbor varijanti ikada kao i uvođenje jedinstvenih, digitalnih i korisničkih funkcija kao što je 5G modem za superbrzo povezivanje, ažuriranja softvera za preko 30 modula vozila, Asistent za isporuku koji može uštedeti preko 20 sekundi po zaustavljanju, fabrički ugrađena Alexa, volan koji se naginje i svestrani MultiCab stil karoserije koji se oslanja na standarde produktivnosti koje su postavili prethodni modeli.

Transit Custom je bio najprodavaniji Van od jedne tone u Evropi prošle godine, kao i u celini najprodavanije vozilo u Velikoj Britaniji za 2021. i 2022. Potpuno novi model se proizvodi u najsavremenijoj fabrici Ford Otosan, u Jenikoju, u Turskoj.

Istovremeno, Ranger donosi kući prestižnu nagradu za Pick-up. Nakon napornog testiranja na putevima i terenskim stazama koje je u Grčkoj sproveo IPUA žiri ove godine, Ford Ranger, je po treći put poneo IPUA krunu.

Ranger je Fordov najglobalniji proizvod, razvijen od strane dizajnera i inženjera u Fordovom australijskom inženjerskom centru, proizvodi se u šest Fordovih fabrika na četiri kontinenta i omiljen je među kupcima u Evropi. Ranger je bio najprodavaniji pick-up u regionu u poslednjih osam godina i čini skoro polovinu ukupne prodaje u Evropi.

Terenske sposobnosti potpuno novog modela, performanse na putu i nivo povezanosti i tehnologije čine ga popularnim i među poslovnim i među privatnim korisnicima. Ford Pro je nedavno najavio i Ranger PHEV – prvi PHEV pick-up u Evropi – koji kombinuje sposobnost električne vožnje sa spremnošću za poslovnu primenu.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]