Auto magazin

Genius DVR-HD568

Genius DVR-HD568
27.06.2014.
Video arhiva vožnje

Genius, vodeći globalni proizvođač periferija za računare, predstavio je novi model u svojoj seriji digitalnih videokamera za vozila, oznake "DVR-HD568"

Kao i druge kamere za vozila iz Geniusovog portfolija, “DVR-HD568” je namenjena snimanju uslova vožnje na putu ili kao pomoć pri nadzoru kretanja vozila, a može se koristiti i za sigurnosne namene. Mogu je koristiti profesionalni vozači i oni koji provode puno vremena na putevima.

Nova kamera je naslednik modela “DVR-HD565”, a za razliku od prethodnika, nudi za 20 stepeni veći ugao pokrivanja. Horizontalni ugao od 140 stepeni više je nego dovoljan za sveobuhvatni pregled puta i situacije ispred vozila i osigurava da na snimku apsolutno ništa neće promaći.

DVR-FHD568-12

Korisnici imaju mogućnost snimanja videozapisa u Full HD rezoluciji od 1920×1080 piksela uz 30 frejmova po sekundi ili rezoluciji od 1280×720 piksela uz 60 frejmova u sekundi. Kvalitet snimka obezbeđuje objektiv fiksnog otvora blende f/2,4, zaštićen četveroslojnim staklom. Visokokvalitetan 1/2,7“ CMOS senzor omogućava jasan snimak čak i u uslovima slabijeg osvetljenja ili u noćnoj vožnji, a podrška za HDR omogućava snimanje u visokom kontrastu sa realnim bojama.

DVR-FHD568-11

Snimljeni videozapisi se mogu pregledavati preko ugrađenog 2,4-inčnog LCD ekrana ili se mogu prebaciti putem USB-a na računar, a moguće ih je gledati i na televizoru preko opcionalnog HDMI kabla.

Kamera se postavlja sa unutrašnje strane prednjeg stakla ili na upravljačku konzolu kako bi snimila sve što se događa ispred vozila. Zahvaljujući malim dimenzijama, ne ometa vidno polje vozača. Videozapis može poslužiti u nadzorne svrhe ili za rekonstrukciju pojedinih saobraćajnih događaja u slučaju potrebe.

DVR-FHD568-08

Snimak se skladišti na SD karticu – podržani su kapaciteti do 32 GB, što omogućava višesatno snimanje bez prekida. U slučaju da se kartica u potpunosti popuni video materijalom, kamera automatski briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez potrebe za intervencijom korisnika.

Preporučena maloprodajna cena kamere iznosi oko 13500 dinara.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Lifestyle

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Jovica
    Jovica March 03, 20:18

    svidja mi se ova kamera i zeleo bih da narucim jednu..Da li jos uvek imate na
    lageru i da li saljete na teritoriji Kosova?

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]