Great Wall ima ozbiljne ideje i planove

1

Prilično nas je obradovala činjenica da je sajam automobila u Pekingu održan i to u punoj formi, sa velikim brojem posetilaca. Sudeći po fotografijama, nije bilo baš nekog držanja rastojanja ali je evidentno da su svi nosili maske. Nadamo se da će ovako nešto moći da se desi i kod nas na proleće…

Great-Wall-FuturistSajam u Pekingu je postao izuzetno važan na mapi proizvođača automobila, pogotovo kada je praktično jedini održan u 2020. godini. Premijere nisu od nekog značaja za Evropu, već se radi o specijalnim verzijama poznatih automobila namenjenih kineskom tržištu.

Great-Wall-FuturistNaravno, mnogo je i lokalnih proizvođača među kojima se posebno izdvaja Great Wall. Predstavili su koncept koji ne samo da je originalan već je i realno blizu serijske proizvodnje.

Great-Wall-FuturistPosebno nam se dopao retro prizvuk, koji mnoge asocira ne samo na BMW serije 02, odnosno 2002, već i na nekadašnji Moskvič, bar kada su u pitanju proporcije.

Great-Wall-FuturistSvaki detalj je rešen sa ukusom i realistički, tako da je bilo i elemenata američkih automobila iz pedesetih i šezdesetih…

Great-Wall-FuturistZa dizajn je zaslužen bivši dizajner Land Rovera, Phil Simmons. Futurist koncept, što je inače zvanični naziv ovog prototipa, konstruisan je na Grat Wall Lemon mehaničkoj platformi koja podržava sve vrste pogona uključujući i SUS motore.

Great-Wall-FuturistIzložbeni primerak je čisto na struju, može da pređe 700 kilometara sa jednim punjenjem i podržava autonomnu vožnju drugog nivoa.

Great-Wall-Futurist

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring