Hyundai i30 opasan po život?

Testirajući "hjundai i30" na klasičnom testu "severnog jelena", Šveđani su se suočili sa situacijom koja bi bila opasna po život da se desila na javnom putu

Prema pisanju renomiranog švedskog auto magazina Teknikens Värld, koji redovno vrši testiranje automobila na specijalno pripremljenom poligonu, jedan od poslednjih u nizu testiranih bio je “hjundai i30 1,6 CRDi” sa automatskim menjačem, opcionim alu-felnama prečnika 17 inča i letnjim pneumaticima 225/45 R17.

Kako se navodi u tekstu koji u celosti možete pročitati ovde, tokom svojih brojnih testova susretali su se raznim neobičnim ponašanjima automobila ali nikad nisu doživeli nešto ovako strašno kao sa “hjundaijem i30” – servo volana je prestao da radi u sred opasnog manevra!

hyundai-i30-algtest-bana

Redakcija je sprovela klasičan test “severnog jelena” pri brzini od 68 km/h. Na prvom punktu auto je bez problema skrenuo ulevo ali kada je trebalo da proprati zadatu putanju, odnosno komandu volanom nadesno, servo se jednostavno isključio i  auto je produžio pravo! Da se ovo desilo na putu, lako je moglo da se desi da auto sleti niz liticu sa smrtnim ishodom po njegove putnike!

Autori članka navode da je osećaj za volanom bio užasan i da nikako nisu mogli da budu pripremljeni na tako nešto, pa je samim tim reakcija vozača da vrati auto na zadatu putanju bila apsolutno nemoguća. Najstrašnije je to što se prestanak rada servo motora volana desio u momentu kada je bio najpotrebniji. Probajte da ugasite motor u sred krivine i manevrišite – komentar je novinara Teknikens Värld magazina.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_video link=”http://www.youtube.com/watch?v=ZrPxXLj_7sI”]

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Servo je proradio tek nakon što su auto zaustavili, isključili motor i ponovo ga startovali. Tada se isključila i crvena lampica na instrument tabli koja je upozoravala na problem. Ali, tada bi već moglo da bude kasno da su se nalazili u krivini na putu. Inače, “i30” ima nekoliko modova jačine servo asistencije koja se podešava preko tastera na upravljaču. Prilikom testiranja auto je bio podešen na “normal” mod.

Najgore od svega je što im se ovakvo ponašanje istog primerka “hjundaija i30” ponovilo još četiri puta u istoj situaciji! Kažu i da je ovo jedan od najgorih automobila koji su ikad testirali.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring