Auto magazin

Hyundai Kona Electric sve popularnija u Evropi

Hyundai Kona Electric sve popularnija u Evropi
23.09.2021.

Jedan od četiri KONA modela koji se prodaju u Evropi je KONA Electric; u Nemačkoj svako drugo prodato vozilo ovog modela je električno

Hyundai KONA Electric uživa ogromnu popularnost u Evropi jer jedan od četiri prodata modela KONA jedan je KONA Electric. Electric je jedna od ukupno pet varijacija modela KONA, uključujući KONA Hybrid, KONA Electric i tri modela sa unutrašnjim sagorevanjem KONA i KONA N. Do danas je u svetu prodato više od 142.000 vozila modela KONA Electrics, uključujući više od 100.000 jedinica u Evropi od lansiranja 2018.

Hyundai KONA Electric

KONA Electric: prvi potpuno električni subkompaktni SUV u Evropi

Predstavljanjem KONA Electric 2018. godine, Hyundai je postao prvi proizvođač automobila koji je spojio dva najnovija industrijska trenda na evropskom tržištu: potpuno električni pogon i subkompaktni karoserijski SUV.

Dolazi sa izborom dva električna pogona: verzije dugog dometa sa baterijom od 64 kWh i dometom vožnje od 484 kilometra ili verzije standardnog dometa sa baterijom od 39,2 kWh i dometom vožnje od 305 kilometara.

Hyundai KONA Electric

Hyundai Motor će za četiri godine predstaviti 12 novih BEV -ova

KONA Electric nije jedini BEV u Hyundai ponudi. Ranije ove godine, kompanija je lansirala IONIQ 5, revolucionarni, potpuno električni CUV i prvi model u novom brendu IONIQ linije. Prethodni Hyundai IONIQ, koji je lansiran 2016. godine, bio je prvi automobil koji je bio dostupan sa izborom tri elektrificirana pogonska sklopa: hybridni, plug-in hybridni i električni na baterije.

Hyundai KONA Electric

Vlasništvo nad električnim vozilima sve je veći trend u Evropi

Popularnost KONE Electric u skladu je sa širim trendovima. Potražnja za električno-baterijskim vozilima (BEV) u Evropi stalno raste. Nove registracije električnih automobila udvostručile su se 2020. u poređenju sa 2019., prema Evropskom izveštaju o električnim automobilima (jun 2021). U stvari, 355.000 novih BEV -ova je registrovano u Evropi u samo prvih pet meseci 2021. godine – više nego što je registrovano tokom cele kalendarske 2019. godine. Kako proizvođači proširuju svoju ponudu kako bi ispunili ciljeve CO2, očekuje se da će BEV tržište u Evropi dostići milion prodatih modela do kraja 2021.

Hyundai KONA Electric

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Bolji je Opel Grandland x 2.0 d. [...]

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Preuzmite Auto magazin za android