Auto magazin

I dalje se proizvodi – Toyota Land Cruiser Namib samo za Afriku

I dalje se proizvodi – Toyota Land Cruiser Namib samo za Afriku
18.09.2019.

Afričko tržište automobila je zanimljivo po tome što se, uz najnovije modele, i dalje prodaju vrlo stare verzije poznatih automobila. Na primer, pre samo nekoliko godina prestala je proizvodnja VW Golfa prve generacije, a sličan je situacija i sa mnogim drugim modelima.

auto-magazin-srbija-2019-toyota-land-cruiser-namibJedan od njih je svakako Toyota Land Cruiser, koja je neprikosnovena u Africi zbog vrlo teških uslova eksploatacije. Osim najnovije generacije, u ponudi je ostao i stari Land Cruiser pod nazivom Namib.

auto-magazin-srbija-2019-toyota-land-cruiser-namibReč je o terencu čiji koreni sežu još početak osamdesetih godina prošlog veka, tačnije o seriji 70. Pokreće ga V8 turbo-dizelaš zapremine 4,5 litre. Razvija 205 konjskih snaga  i 430 Nm maksimalnog obrtnog momenta u rasponu od 1200 do 3200 obrtaja.

auto-magazin-srbija-2019-toyota-land-cruiser-namibPikap verzija pod nazivom Namib je unapređena i opremljena elektro-podizačima prozora, Bluetooth konekcijom, a ima i ABS i prednje vazdušne jastuke.auto-magazin-srbija-2019-toyota-land-cruiser-namib

Na sedištima su posebne presvlake koje se lako skidaju da bi se oprale, a tu su i neki drugi detalji koji vožnju čine ugodnijom, kao što je LED osvetljenje i hlađena kaseta.

auto-magazin-srbija-2019-toyota-land-cruiser-namibTo što je auto starije ali robusnije konstrukcije ne znači i da je jeftin. Cena ove pikap verzije je oko 55.000 evra. Možete da pogledate i druge verzije na internet stranici Toyote Afrika.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad