Auto magazin

Nova Mazda CX-30 je naše test vozilo od Barselone do Đirone

Nova Mazda CX-30 je naše test vozilo od Barselone do Đirone
18.09.2019.

Umesto prisustva na Salonu automobila u Frankfurtu, Mazda se odlučila da svoj novi model prezentuje na atraktivnijoj lokaciji – u Španiji.

Na relaciji Barselona-Đirona imali smo prilike da testiramo sve verzije novog Mazdinog SUV modela C segmenta. CX-30 je konstruisana na mehaničkoj platformi koju deli sa novom Mazdom 3. U ponudi su, naravno, i verzije sa pogonom na sva četiri točka.

auto magazin srbija test mazda cx-30Šta više, uz svaki motor je, osim manuelnog dostupan i osmostepeni automatski menjač, a pogon na sva četiri točka je moguće poručiti uz svaku od kombinacija motora i menjača.

Osim benzinca G122 koji smo imali prilike da testiramo u novoj Mazdi 3, probali smo takođe novi, 1,8 dizel motor od 116 konjskih snaga. Ovaj motor je još jedan primer da brojke na papiru ne znače mnogo, s obzirom da se u vožnji ponaša kao neki dizelaši sa deklarisanih 150 “konja”.

auto magazin srbija test mazda cx-30I naravno, vrhunac test vožnje u Španiji je potpuno novi Skyactiv-X motor. Revolucionarna mašina je konstruisana tako da se smeša benzina i vazduha pali kompresijom, kao kod dizelaša, a svećice imaju zadatak da taj proces samo kontrolišu.

Suština svega je da se postigne niža potrošnja, pogotovo na višim obrtajima, koji su “bolna tačka” za atmosferce, pa i turbo-benzince. Skyactiv-X zaista troši manje, u šta smo se i sami uverili, a usput pruža i sjajne performanse, s obzirom da razvija 180 konjskih snaga iz 2,0 litra radne zapremine.

Detaljne utiske o novoj Mazdi CX-30 pročitajte u novom izdanju Auto magazina, koje će se pojaviti na kioscima već u petak.

auto magazin srbija test mazda cx-30

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Dobro, ali mnogo malo [...]

Preuzmite Auto magazin za android