I to je realnost: tjuning Plug-In Hybrid automobila

Bilo je samo pitanje vremena kada će se i elektrifikovani automobili naći na radnom stolu tjuning majstora. Tako je čuveni nemački tjuner, ABT, prihvatio posao da dotera performanse Audija Q5 55 TFSI e quattro.

audi-q5-tfsi-e-quattroStandardno ga pokreće kombinacija 2,0 turbo-benzinca i elektro-motora. Samo benzinac fabrički isporučuje 252 KS i 370 Nm, dok je ukupna snaga sistema 357 konja.

audi-q5-tfsi-e-quattroABT je pojačao benzinski motor sa 252 na 310 konja, dok je elektro-motor od 143 KS integrisan sa sedmostepenim s-tronik menjačem ostao fabrički.

audi-q5-tfsi-e-quattroNa ovaj način postignuta je ukupna snaga sistema od vrlo pristojnih 425 konjskih snaga i 550 njutn-metara.

audi-q5-tfsi-e-quattroKoliko je dobijeno na performansama – ne znamo, jer ABT ne meri baš svaki auto koji je izašao iz radionice. Dovoljno je reći fabričke podatke: od 0 do 100 km/h mu treba 5,3 sekundi, dok je maksimalna brzina 239 km/h.

audi-q5-tfsi-e-quattroaudi-q5-tfsi-e-quattroaudi-q5-tfsi-e-quattroaudi-q5-tfsi-e-quattroaudi-q5-tfsi-e-quattroaudi-q5-tfsi-e-quattroaudi-q5-tfsi-e-quattroaudi-q5-tfsi-e-quattroaudi-q5-tfsi-e-quattro

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring