Ideje zaposlenih u Boschu štede 395 miliona evra

Već 90 godina Boš sistemski profitira od kreativnosti i inovativnog duha svojih zaposlenih. Kompanija je u posljednjih deset godina samo u Nemačkoj uštedela oko 395 miliona evra zahvaljujući predlozima za poboljšanje njenih zaposlenih.

Globalni dobavljač tehnologije i usluga, kompanija Robert Boš, prošle je godine na lokacijama širom Nemačke isplatio 7,7 miliona evra svojim zaposlenima kao nagradu za njihove ideje s kojima je uštedeo oko 33 miliona evra.

Svoje predloge predalo je oko 21.900 zaposlenih, što predstavlja porast od 2,4 posto u odnosu na prethodnu godinu. U jesen 1924. Robert Boš najavio je uvođenje knjige s predlozima za kompaniju. Time je položio kamen temeljac današnjeg globalnog programa upravljanja idejama. Njegov je cilj bilo usavršavanje radnih procesa i poboljšanje proizvoda ili smanjenje troškova proizvodnje i upravljanja proizvodima.

Bosch je nedavno primio nemačku nagradu za ideje DeutscherIdeenPreis 2014. za najbolje upravljanje idejama u kategoriji dobavljača delova za motorna vozila.

Boš podstiče zaposlene na davanje predloga na svim lokacijama. Ideje mogu, na primer, uključivati načine optimizacije radnih postupaka, povećanje kvaliteta proizvoda, izbegavanje rasipanja ili podsticanje zaštite okoline.

Zaposleni se podstiču i na davanje predloga koji izlaze van okvira njihove odgovornosti. Ako se poboljšanje primeni i rezultira uštedom troškova, zaposlenom se dodeljuje novčana nagrada u iznosu do 150.000 evra.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring