Auto magazin

Ideje zaposlenih u Boschu štede 395 miliona evra

Ideje zaposlenih u Boschu štede 395 miliona evra
10.03.2015.
Knjiga sa idejama zaposlenih postoji već 90 godina

Već 90 godina Boš sistemski profitira od kreativnosti i inovativnog duha svojih zaposlenih. Kompanija je u posljednjih deset godina samo u Nemačkoj uštedela oko 395 miliona evra zahvaljujući predlozima za poboljšanje njenih zaposlenih.

Globalni dobavljač tehnologije i usluga, kompanija Robert Boš, prošle je godine na lokacijama širom Nemačke isplatio 7,7 miliona evra svojim zaposlenima kao nagradu za njihove ideje s kojima je uštedeo oko 33 miliona evra.

Svoje predloge predalo je oko 21.900 zaposlenih, što predstavlja porast od 2,4 posto u odnosu na prethodnu godinu. U jesen 1924. Robert Boš najavio je uvođenje knjige s predlozima za kompaniju. Time je položio kamen temeljac današnjeg globalnog programa upravljanja idejama. Njegov je cilj bilo usavršavanje radnih procesa i poboljšanje proizvoda ili smanjenje troškova proizvodnje i upravljanja proizvodima.

Bosch je nedavno primio nemačku nagradu za ideje DeutscherIdeenPreis 2014. za najbolje upravljanje idejama u kategoriji dobavljača delova za motorna vozila.

Boš podstiče zaposlene na davanje predloga na svim lokacijama. Ideje mogu, na primer, uključivati načine optimizacije radnih postupaka, povećanje kvaliteta proizvoda, izbegavanje rasipanja ili podsticanje zaštite okoline.

Zaposleni se podstiču i na davanje predloga koji izlaze van okvira njihove odgovornosti. Ako se poboljšanje primeni i rezultira uštedom troškova, zaposlenom se dodeljuje novčana nagrada u iznosu do 150.000 evra.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Odličan auto, odličan. Za te pare teško da se u toj klasi može naći bolji. [...]

Veoma dobar rezultat, jedan od pet nije uote malo. Još kada bi vlade u EU [...]

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]