Infiniti Q30 uskoro u Srbiji!

Prvi Infiniti globalni kompaktni model, koji je premijerno predstavljen na Salonu u Frankfurtu, gde je izazvao veliko interesovanje javnosti, već od kraja oktobra moći će da se poruči u Srbiji posredstvom kompanije Grand Motors, ovlašćenog uvoznika i servisera automobila japanske premijum marke

“Infiniti Q30” je prvi globalni kompaktni model koji potpisuje Infiniti i ujedno prvi model japanskog premijum proizvođača koji će se proizvoditi u Evropi, u fabrici u Sanderlendu (Velika Britanija).

Automobil je dugačak 4.425 mm, širok 2.083 mm i visok 1.495 mm. Pored osnovne “bejz” verzije u ponudi će biti “premijum” i “sport”. “Premijum” je prepoznatljiv po LED svetlima za maglu, hromiranim završecima izduvnog sistema i aluminijumskim točkovima od 18 inča.

auto magazin srbija infiniti q30

“Sport” je dobio blago izmenjen prednji deo sa prednjom maskom sa crnim sjajem. Tu su i drugačije oblikovani odbojnici i bočni pragovi, dok na zadnjem delu dominiraju tamno hromirane dvostruke izduvne cevi pravougaonog oblika.

U modernom kokpitu sve je podređeno komforu i luksuzu, što potvrđuje selekcija prvoklasnih materijala i vrhunska završna obrada. U ponudi će biti tri „trima“ – tamni „City Black“ sa diskretnim ljubičastim detaljima, „Cafe Teak“ sa otmenim braon i crnim tonovima, dok „Galery White“ sa belom kožom i crvenim detaljima u sebi nosi modni duh.

auto magazin srbija infiniti q30

Mnogo pažnje je posvećeno akustičnom komforu, a kao rezultat toga, Infiniti “Q30” je za 10 procenata tiši od najbolje zvučno izolovanih konkurenata u segmentu. Svojevrsnoj tišini u kabini doprinosi i sistem Active Noise Cancellation, koji kroz zvučnike emituje specijalne talase kako bi zvuk motora bio što više neutralisan.

Od pogonskih agregata pripremljeni su 1,6 benzinci od 120 KS i 156 KS, kao i 2,0 od 211 KS, dok su ljubiteljima dizela namenjeni 1,5-litarski motor od 109 KS, i 2,2 od 170 KS.

Za prenos snage do prednjih točkova zaduženi su šestostepeni manuelni i sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom. Najsnažnija benzinska verzija biće dostupna i sa integralnim AWD pogonom.

auto magazin srbija infiniti q30

Oslanjanje je podešeno tako da pruža vrhunsku upravljivost i stabilnost, a pritom ne žrtvuje udobnost. Intuitivni sitem upravljanja vozaču omogućava lako okretanje upravljača pri manjim brzinama, dok sa povećanjem brzine raste i otpor, a sa njim i količina povratnih informacija o kontaktu točkova sa podlogom.

“Infiniti Q30” je opremljen čitavom paletom modernih asistencija i bezbednosnih sistema. Nudi asistenciju za automatsko parkiranje sa pogledom od 360 stepeni i detekcijom objekata koji se pomeraju, upozorenje na opasnost iz „mrtvih“ uglova, inteligentni adaptivni tempomat, automatsku asistenciju dugih svetala i još mnogo toga.

auto magazin srbija infiniti q30

Novi “Infiniti Q30”, koji se s nestrpljenjem očekuje širom Evrope, u Srbiji će već od kraja oktobra biti dostupan za naručivanje, kada će biti poznate i cene, a prva demo vozila za probu stižu početkom sledeće godine.

U međuvremenu, zainteresovani klijenti za Infiniti vozila u Srbiji mogu da zakažu probnu vožnju modela “Q50” i “Q70”. Inače, u ponudi Grand Motorsa ističe se Infiniti “Q70 2,2d” dostupan za isporuku odmah, koji u zavisnosti od konfiguracije opreme košta od 37.900 do 42.000 evra.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti od Infiniti prodavaca na telefon 011/2090680 ili u prodajnom salonu u Ulici Milutina Milankovića 11 na Novom Beogradu.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring