Infiniti QX Sport Inspiration koncept otkriven u Pekingu

Svojim premijernim pojavljivanjem Infiniti QX Sport Inspiration koncept privukao je veliku pažnju svetske javnosti na međunarodnom salonu automobila u Pekingu. Ovaj koncept zapravo otkriva pravac u kom će ići japanska premijum marka kada je reč o segmentu premijum SUV modela srednje veličine

Infiniti QX Sport Inspiration koncept predstavlja nastavak serije Infiniti prototipova koji su prethodili serijskim modelima – “Q30 Concept”, “QX30 Concept” i “Q60 Concept”.

Predstavljen je kao vizija koja demonstrira način na koji bi Infiniti mogao da nastavi sa uspešnim pristupom u kreiranju novih modela, ovoga puta u domenu kompaktnih premijum SUV modela, koji predstavlja jedan od najvećih i najbrže rastućih segmenata na svetskom tržištu.

auto magayin srbija infiniti qx sport

Dugačak je oko 4,6, širok oko 1,9 i visok 1,65 metara, ima međuosovinski razmak čak 2,8 metara i klirens 230 mm.

Na izgled koncepta QX Sport Inspiration snažno je uticala Infiniti dizajnerska filozofija pod sloganom „Powerful Elegance“. Enterijer je prostran i sledi Infiniti pristup prepoznatljiv po kokpitu orijentisanim ka vozaču koji istovremeno ne zapostavlja ni suvozača.

auto magayin srbija infiniti qx sport

Paleta boja daje posebnu notu u unutrašnjosti, kombinujući tamne i svetle tonove obogaćene nijansama mrko žute boje.

„QX Sport Inspiration otkriva namere marke Infiniti, iskazujući odvažnu dizajnersku filozofiju i demonstraciju naših mogućnosti u SUV segmentu srednje veličine“, izjavio je predsednik Infinitija Roland Krueger.

auto magayin srbija infiniti qx sport

Alfonso Albaisa, izvršni direktor dizajna u Infinitiju dodaje da „QX Sport Inspiration izražava snagu i svoju svrhu kroz nešto što mi nazivamo „proporcionalna jasnoća“, sa elegancijom svojstvenom za marku Infiniti. Dizajn spoljašnjosti odražava umetnički senzibilitet i ima više tečnih i istančanih linija u poređenju sa tradicionalnim premijum SUV modelima“.

auto magayin srbija infiniti qx sport

Da se Infiniti učvrstio na poziciji globalnog brenda, svedoči to što japanski proizvođač poseduje centre za dizajn, projektovanje i proizvodnju na tri kontinenta. Na dizajnu najnovijeg koncepta radila je čitava mreža koju čine studio centri u Velikoj Britaniji, Japanu, Kini i SAD.

auto magayin srbija infiniti qx sport

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring