Investicija od 20 miliona evra i 19 noviteta Delta Auto grupe u 2023.

Delta Auto grupa predstavila je poslovne rezultate, kao i buduće planove na godišnjoj konferenciji za novinare kompanije Delta Holding, najavivši tom prilikom investicije u vrednosti od 20 miliona evra za 2023. godinu.

Uprkos izazovima u lancu snabdevanja tokom 2022. godine koji su posebno pogodili auto industriju i padu kako evropskog tako i našeg tržišta, Delta Auto grupa je uspela da ostvari 25% rasta na liniji prihoda i tako prebaci cifru od 100 miliona evra.

Delta Auto grupa u ovoj godini planira da ivestira 20 miliona evra u servisne i prodajne kapacitete, istakla je generalna direktorka Delta Auto grupe i potpredsednica Delta Holdinga, Aleksandra Đurđević, dodajući da je ova grupacija tokom prethodne godine prodala nešto više od 3.000 novih i korišćenih vozila.

Ona je istakla da će portfolio brendova koje ova kompanija zastupa – BWM, Mini, Honda, Maserati i KTM biti proširen dolaskom čak 19 novih modela, dok će brend Maserati su drugoj polovini godine dobiti i svoj prodajni salon.

Aleksandra Đurđević Delta Auto grupa

Da podsetimo, kompanija Delta Automoto je u decembru prošle godine postala ekskluzivni uvoznik, distributer i ovlašćeni serviser luksuznog italijanskog brenda Maserati za područje bivše Jugoslavije.

Otvaranje prodajnog salona može se očekivati u drugoj polovini godine, a do tada klijenti svoja vozila mogu konfigurisati u Maserati Storu u tržnom centru Galerija. Poslovanje u Sloveniji startovaće u poslednjem kvartalu ove godine, dok će poslovne operacije u Hrvatskog biti pokrenute tokom trećeg kvartala 2024.

Đurđević je najavila i otvaranje novog „The BMW Store“ u tržnom centru Galerija koji u novom izdanju dolazi u proširenom kapacitetu od gotovo 500 kvadratnih metara prodajnog prostora.

Tržište motocikala u Srbiji takođe beleži značajan rast od 17% što je primetno i u prodajnim rezultatima brendova koje zastupa Delta Auto grupa. BMW Motorrad je imao rast od 28%, Honda od 30% i KTM od 79%.

U toku ove godine očekuje se dolazak modela: BMW X1, BMW X2, BMW Serije 5, BMW X5, BMW X6, kao najekskluzivnijeg BMW model do sada – XM Red Label. Ljubitelje BMW Motorrad marke obradovaće modeli BMW CE 02 i BMW R18 Roctane.

 Gama MINI automobila biće dopunjena modelima MINI Cooper, Mini Countryman, kao i inovativnim i avangardnim MINI Aceman modelom, koji predstavlja iskorak u novu eru Minija.

Ljubitelji Honda brenda upoznaće se sa najnovijom verzijom popularnog i u Srbiji najprodavanijeg Honda CR-V modela, ali i sa prvom ikada Hondom ZR-V, koja pripada segmentu krosovera.

Segment Honda motocikla takođe će dobiti nove dvotočkaše: Hondu CB 750, Hondu XL750 Transalp i Hondu CL 500.

Brend KTM predstaviće jedinstveni model KTM BRABUS 1300 R, koji je jedan od ukuno 154 na svetu, a ujedno i najekskluzivniji motocikl na tržištu.

U okviru luksuznog segmenta svi modeli Maserati porodice će biti dostupni za domaće kupce, dok će poseban ekskluzivitet predstavljati super-sportski automobil Maserati GranTurismo i Maserati MC20 Cielo koji će uskoro biti dostupni i u Srbiji.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring