Iz Škode Octavije Combi RS uhvatio strelu u letu

Obaranje Ginisovog rekorda je uvek interesantno, pogotovo kada su tema automobili. Ovaj put, Škoda Octavia je poslužila za nesvakidašnji rekord. Baš u skladu sa znakom indijanca na na znaku koji nosi

Škoda itekako ume da naprvi dobar promotivni video. To dokazuje i spot u kome je zapravo oboren i jedan od Ginisovih rekorda.

U Škodi Octavia Combi RS nalazio se Markus Haas, koji je dobio zadatak da uhvati strelu u letu. Za taj poduhvat je angažovana Laurence Baldauff, olimpijska takmičarka u streljaštvu.

auto-magazin-srbija-skoda-octavia-rs-245-arrow-shoot

On je pustio da Octavia odmakne. Kada je dostignuta brzina od oko 215 km/h, strela je odapeta, a auto je dovoljno odmakao da ga strela sustigne, i u trenutku njenog usporavanja postignute su približno jednake brzine, tako da je čovek mogao da je uhvati.

auto-magazin-srbija-skoda-octavia-rs-245-arrow-shoot

Za eksperiment je poslužila Octavia Combi RS 245. Ovu porodičnu limuzinu pokreće sjajni 2,0 TSI motor u slabijoj verziji od 245 konja i 370 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sva četiri točka preko sedmostepenog DSG ili šestostepenog manuelnog menjača. Iz stanja mirovanja do 100 km/h stiže za više nego pristojnih 6,6 sekundi.

[vc_video link=”https://youtu.be/vwhc-SniBPk”]

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring