Auto magazin

Jedan jedini na svetu: Ferrari KC23

Jedan jedini na svetu: Ferrari KC23
12.07.2023.

Uvek može ekskluzivnije! Dokaz za to je Ferrari KC23, napravljen za jednog od „najstrastvenijih kolekcionara” čuvene italijanske marke.

Reč je o primerku koji će ostati jedini napravljen. To je igračka samo za stazu zasnovana na najuspešnijem trkačkom automobilu kompanije ikada, modelu 488 GT3 Evo.

Ferrari KC23

KC23 je delo Ferrarijevog odeljenja za specijalne projekte i prati dugu liniju unikatnih modela, uključujući SP51 baziran na 812 i SP48 Unica, koji je koristio F8 Tributo kao svoju polaznu osnovu.

Dok su ti automobili uglavnom dizajnirani da im se divi sa strane, ovaj je dizajniran da se voze i to ozbiljno.

Ferrari KC23

Ferrari kaže da je svaka linija na 488 GT3 Evo promenjena, zajedno sa staklom i svetlosnim grupama. Najvažnija su vrata sa otvaranjem na gore, koja se obično viđaju samo na Ferrarijevim hiperautomobilima.

Ogromno zadnje krilo i motorizovani ventilacioni otvori na bokovima koji se preklapaju kada nisu potrebni tako da dizajn bude što čistiji kada je automobil parkiran.

Ferrari KC23

Krilo se takođe može ukloniti, i u toj konfiguraciji vaše oči su još više privučene zadnjom svetlosnom trakom inspirisanom konceptom Ferrari Vision Gran Turismo.

Automobil dolazi sa dva seta točkova, što bi imalo više smisla da se radi o automobilu za trku koji je takođe legalan za vožnju javnim putevima.

Ferrari KC23

Za upotrebu na stazi ima četiri felne od 18 inča i slik gume, a za izložbenu varijantu je drugi set kod koga su točkovima 21 inča napred i 22 pozadi.

Iako eksterijer izgleda potpuno drugačije od originalnog Evo, unutrašnjost ostaje blizu kokpita trkačkog automobila.

Ferrari KC23

To znači da ima pun kavez, zasečeni volan, potpuno digitalnu instrument tablu i specijalnu centralnu konzolu prekrivenu tasterima.

Sedišta su presvučena alkantarom, dok se za poslove gledanja unazad postavljene tri kamere koje šalju slike na tri monitora okačenim sa krova.

Ferrari KC23

Ne postoji zvanična informacija o tome koliko snage 3,9-litarski V8 sa turbo punjačem proizvodi, ali treba imati na umu da je oslobođen trkačkih propisa koji su donorski automobil ograničili na oko 600 KS. Pretpostavljamo da ima bar 670 KS.

Ferrari KC23

Red u Ferarijevom saopštenju za medije nagoveštava da KC23 pruža „zanimljiv pogled na budućnost superautomobila“, ali ne precizira koje detalje bismo mogli videti na predstojećem Ferrarijevom serijskom modelu.

Unikatni Ferrari KC23 će biti izložen na Goodwood festivalu brzine od 13. do 16. jula, a u Ferari muzeju u Maranelu od 1. avgusta do 2. oktobra 2023.

Ferrari KC23

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]