Auto magazin

Kamperi popularniji nego ikada

Kamperi popularniji nego ikada
17.08.2020.

Pandemija COVID-19 potpuno je izmenila ustaljene turističke navike, i dok mnogi pokušavaju da spasu letnju sezonu, ima i onih kojima novi uslovi putovanja idu na ruku. Proizvođači kampera i vozila za rekreaciju (RV) beleže veliki rast u proizvodnji i prodaji.

Samo u Nemačkoj, Federalna uprava za motorni saobraćaj prijavila je u maju 10.500 novih registracija – što je porast za 29 odsto u poređenju sa istim mesecom prethodne godine.

Istovremeno raste i broj ljudi koji pretvaraju kombi ili VW autobus u svoj prilagođeni RV. Moglo bi se reći da vozila za rekreaciju postaju novi mobilni način života. Ovaj trend se odražava i na društvenim mrežama – Instagram navodi više od 7,5 miliona postova pod #vanlife.

Continental VanContact CamperS obzirom na vrlo izražene razlike između upravljanja vozilom za rekreaciju i tipičnog putničkog automobila i budući da oblik i opterećenje RV takođe utiču na dinamičku stabilnost, izbor pravih guma je posebno važan. Iako se mnogi popularniji modeli kampera u osnovi mogu koristiti na automobilskim gumama, kao proizvođač guma, Continental ne savetuje to. Gume za specijalne namene nude stvarne prednosti za vozila poput T4 ili T5 od modela Volksvagen ili Mercedes-Benz Vito ili V-klase – posebno kada su u punom opterećenju.

Uz veće bezbednosne rezerve, prednosti uključuju superiornu stabilnost u zavoju i niži stepen habanja. Čvršći dizajn ovih guma takođe omogućava bolje kočenje, odnosno prelazak iz mobilnog u statično stanje. Činjenica je da na dužim putovanjima autoputem sa potpuno opterećenim vozilom konvencionalne gume za automobile pokazuju značajno povećanje temperature. Zatim, kada se parkiraju na odredištu, kako se gume hlade, mogu biti podložne deformacijama.

Continental VanContact CamperJedna od takvih namenskih guma je Continental VanContact koji je predstavljen prošle godine. Uz smanjeni otpor kotrljanja za maksimalnu efikasnost i malu potrošnju goriva, VanContact nudi vrhunske performanse u upravljanju u svim situacijama u vožnji, čak i pri velikim opterećenjima, plus maksimalnu sigurnost pri naglom kočenju na suvim i vlažnim putevima. Za vozače koji žele da putuju van letnje sezone, a ne žele trošak dodatnog seta specijalnih zimskih guma, postoje i celosezonske gume za segment rekreativnih vozila.

Za vozila za rekreaciju pune veličine, kupci guma treba da potraže simbol CP na bočnom zidu. Ova oznaka potvrđuje da je guma u ​​skladu sa standardom Camping Pneus koji je specijalno kreiran za razvoj RV guma. Gume razvijene prema CP standardu uzimaju u obzir posebne zahteve koji proizilaze iz specifične distribucije težine vozila za rekreaciju. U poređenju sa klasičnim gumama iste veličine, one mogu podneti znatno veći pritisak na zadnjoj osovini i nude slične performanse pod opterećenjem i do 300 kg.

Continental VanContact CamperSpecijalista za ovaj segment je Continental VanContact Camper, osmišljen za celosezonsku upotrebu. Na suvim putevima osigurava kratak put kočenja, poboljšanu upravljivost i veću stabilnost vozila, dok na vlažnom pruža sigurno kočenje i efikasnu zaštitu od akvaplaninga. Svako ko uživa u zimskom kampovanju u svom RV-u, ceniće izvanredne performanse ove gume, kočenja i rukovanje na putevima prekrivenim snegom.

I kao dodatnu dodatnu opremu za specijalne kombije i RV gume, Continental uvek savetuje upotrebu čvrstih metalnih ventila sa Van guma. Stručnjaci takođe preporučuju da novajlije na kombiju ili RV treba da prisustvuju posebnom treningu vozača za upravljanje ovim vozilima.

Continental VanContact Camper

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

1 komentar

  1. Kamper za odmor
    Kamper za odmor August 24, 11:47

    Nema bolje opcije za odmor od kampera, ne zavisiš od hotela, moetala, restorana itd. Sam si svoj gazda, možeš da ideš gde hoćeš da spavaš gde ti se svidi. Odlično rešenje za familije sa decom. I što je najbitnije letovanje je jaftinije. Osim što sam kamper nije jeftin. Zato predlog rent a car agencijama: uvrstite i kampere u svoju ponudu. Isplatiće vam se. Posebno one manje agencije kao što je MMS auto, cicimici, i ostale, kojima je ovo ivrsna niša gde mogu da budu konkurenti velikima. Dok se i oni ne dosete

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Obožavam Hyuindai vozila. Bolje su od evropskih iako to neće niko da prizna Često iznajmljujem [...]

Meceds ML320 2009 DizelPoceo da upozorava da kljuc ne pripada tome autu.Kasnije je poceo da [...]

Dačija pravi odlične automobile, Iznajmio sam u Menadđeru Express Daciju Sandero Automatik i mogu da [...]

Pic

Zanimljivo rešenje [...]

Nema bolje opcije za odmor od kampera, ne zavisiš od hotela, moetala, restorana itd. Sam [...]

Koja je cena zadnjeg lonca remus za golf 4 gti 1.8T 110kw? [...]

Preuzmite Auto magazin za android