Auto magazin

Kia će do 2025. ponuditi 16 električnih vozila

Kia će do 2025. ponuditi 16 električnih vozila
20.04.2018.

Vođstvo Hyundai Motor Group (HMG), u koji spada i Kia Motors, na nedavnom sastanku sa predstavnicima južnokorejskog ministarstva finansija predstavilo je svoje poslovne planove.

Sastanku su između ostalog prisustvovali potpredsednik Hyundai Motor, Eui-sun Chung, potpredsednik odeljenja za istraživanja i razvoj, gospodin Yang i južnokorejski zamenik premijera, koji je ujedno i ministar finansija, gospodin Kim Dong-yeon i zamenik ministra privrede.

Iz Hyundai Motor Group istovremeno su saopštili da u narednih 5 godina (2018-2022) nameravaju da namene za investicije oko 21,56 milijardi dolara.

Kia Niro EV 09 01 2018 4

Investicije će biti prvenstveno namenjene novim poslovnim područjima kao što su robotika, veštačka inteligencija, elektrifikacija vozila, samovozna vozila, energije budućnosti (baterije, vodonik) i start-up kompanije. Prema očekivanjima će poslovna grupacija u narednih 5 godina da kreira oko 45.000 radnih mesta.

HMG, gde glavninu automobilskog posla čine kompanije sestre Hyundai Motor, Kia Motors i Mobis, želi da se u razvoju samovoznih vozila poveže s tehnološkim kompanijama.

U januaru su tako najavili strateško partnerstvo s kompanijom Aurora iz Silikonske doline, koja ima dobro razvijenu tehnologiju, namenjenu samovoznim (autonomnim) vozilima.

Kia Niro EV gauges

“Globalni trendovi se brzo menjaju. Aktivno investiramo u nove tehnologije i zapošljavamo sve više talentovanih ljudi,” rekao je na sastanku s vladom potpredsednik Hyundaija, gospodin Chung Eui-sun said.

U januaru je gospodin Chung posetio sajam zabavne elektronike u Las Vegasu, gde je Kia predstavila električnog krosovera Niro EV i nekoliko svojih tehnologija budućnosti.

Grupacija Hyundai-Kia je već ranije u razvoju povezivosti vozila udružila snage s američkim tehnološkim velikanom Cisco Systems i kineskim Baidu-om.

Kia Niro EV transmission

U 2021. godini početak prodaje autonomnih vozila 4. stepena

Južnokorejski div namerava od 2019. na ceste da pošalje veliku testnu flotu autonomnih vozila, koja će da utabaju put masovnoj proizvodnji.

Kia će s novim pilot projektom Smart City od 2021. godine na tržištu ponuditi autonomna vozila 4. stepena, koja će da budu na raspolaganju u tzv. pametnim gradovima.

Kia Niro EV 09 01 2018 3

Potpuno novi električni model s gorivim ćelijama

2020. godine Kia će kupcima da ponudi vozilo, koje će pokretati električna energija i gorive ćelije (FCEV), a još pre – početkom 2019. – u Evropi očekujemo početak prodaje električnog krosovera Niro EV.

Kia emblem

Kia će do 2025. ponuditi 16 električnih vozila

Kia će u narednim godinama i dalje širiti svoju ponudu ekološki prihvatljivijih vozila. Do 2025. tako namerava ukupno da ponudi čak 16 električnih vozila – hibridna (HEV, PHEV), električna (EV) i vozila s tehnologijom gorivih ćelija (FCEV).

Kia Niro EV 09 01 2018 2

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

prelistaj

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Stavili smo zimske gume a kao da je prolerce. [...]

Па што није објављено то обавештење које су они послали свим домаћим медијима о снимању [...]

Ovakva rešenja mogu da pomognu. Gužve u velikim gradovima su stvarno postale nesnosne. I Beograd [...]

dobro objasnjenje [...]

Baš lepo izgleda [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »