Kia EV6 GT zameniće Stinger

Iz Kije su potvrdili da su porudžbine za model Stinger zaključene, čime je otvoren put novom potpuno električnom EV6 GT, najsnažnijem modelu koje je Kia ikad proizvela i novoj perjanici ovog južnokorejskog brenda.

Kia Stinger, lansiran 2017. godine, od tada je doživeo mnogo unapređenja preko potrebnih u vrlo konkurentskom evropskom segmentu sportskih limuzina.

Stinger kog pokreće 3,3-litarski benzinski V6 motor s dvostrukim turbo-punjačem donedavno je bio Kia s najboljim ubrzanjem, pošto mu je od 0 do 100 km/h trebalo samo 4,9 sekundi.

EV6 GT će naslediti Stinger kao Kijinog najprestižnijeg grand tourera

Limuzina visokih performansi s pogonom na zadnji par točkova bila je ostvarenje odvažnih namera ovog brenda da napravi vozilo koje omogućava prelazak velikih radzaljina udobno i sa stilom.

Kijin grand tourer je ovaj brend predstavio i drugačijem tipu kupaca i igrao je važnu ulogu u preoblikovanju shvatanja Kije.

Električni EV6 GT sa 585 KS od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,5 sekundi

Novi model Stingeru ne preuzima samo krunu kao Kia s najbržim ubrzanjem (3,5 sekundi od 0 do 100 km/h), nego je i najsnažniji serijski automobil koji je Kia ikada napravila.

Njegov električni pogonski sklop s dva motora (jedan napred i jedan nazad) može da se pohvali snagom od čak 585 KS i najvećim obrtnim momentom od 740 Nm.

Kia EV6

EV6 GT konstruisan je na Kijinoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP) namenjenoj velikoj električnoj snazi vozila.

Sa motorima na obe osovine i baterijom velikog dometa kapaciteta 77,4 kWh, smeštenoj ispod ravnog dna kabine, EV6 GT nudi prostranu unutrašnjost u elegantnom obliku krosovera inspirisanog kupeima.

Kia EV6

Njegov domet s jednim punjenjem iznosi do 424 km (WLTP, u kombinovanom ciklusu), dok mu tehnologija punjenja od 800 V omogućava vrlo brzo punjenje od 10 do 80 posto za samo 18 minuta.

Kia EV6 GT

Prvi kupci EV6 GT iz Evrope već dobili svoja vozila

Kia će ispuniti sve postojeće porudžbine kupaca Stingera. I dalje će pružati potpunu brigu za sve svoje klijente i servisnu podršku. Prve isporuke EV6 GT evropskim kupcima već su u toku.

Kia EV6 Srbija

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring