Kia Optima predstavljena u serijskoj verziji

Salon automobila u Njujorku je poslužio kao povod za mnoge premijere a među njima je i potpuno nova generacija "kije optime".

Salon automobila u Njujorku je poslužio kao povod za mnoge premijere a među njima je i potpuno nova generacija “kije optime”. Već smo pisali o konceptu koji je prikazan u karavan verziji a pred nama je serijska verzija sedana.

auto magazin kia optima new york

Naravno, u pitanju je “optima” za američko tržište. Pretpostavljamo da se evropska neće mnogo razlikovati, osim u pogledu nekih detalja, kao što su gabaritna svetla.

auto magazin kia optima new york

Za Ameriku je pripremljena posebna paleta motora koja uključuje atmosferski 2,4 benzinac od 186 “konja”, kao i dva turbo-benzinca zapremine 1,6 litara sa 180 KS i 2,0 sa 250 KS.

auto magazin kia optima new york

Za Evropu se očekuju dobro poznati Kijini dizelaši zapremine 1,7 i 2,0 litra, kao i već pomenuti 1,6 turbo-benzinac koji će se isporučivati sa robotizovanim sedmostepenim menjačem sa dve lamele.

auto magazin kia optima new york

“Optima” može da se pohvali kvalitetnijim materijalima prijatnijim na dodir kao i novim bezbednosnim sistemima kao što su adaptivni tempomat, kontrola mrtvog ugla, automatsko kočenje u cilju izbegavanja sudara, radarski senzor za kontrolu sobraćaja iza vozila, četiri kamere oko vozila za bolju preglednost prilikom parkiranja…

Luksuznije verzije će imati sedišta presvučena napa kožom i audio sistem snage 630 vati sa 14 zvučnika.

auto magazin kia optima new york

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring