Kia Stinger stvoren za stazu i brze autoputeve

Kia Stinger je odgovor korejskog proizvođača na Audi A5 Sportback, BMW 4 Series Gran Coupé ali i na VW Arteon

Ekipa Auto magazina dobila je ekskluzivnu priliku da na stazi testira jedan od najatraktivnijih sedana današnjice – novi Kia Stinger.

Reč je o pravom GT automobilu koji standardno ima zadnji pogon. Osnovnu ponudu predstavljaju 2,0 trubo-benzinski motor sa 255 konjskih snaga i dizelaš zapremine 2,2 litre sa okruglo 200 konja.

auto magazin srbija kia stinger test

Ipak, prava zver je Stinger sa V6 motorom zapremine 3,3 litre, koji raspolaže sa ukupno 370 konjskih snaga.

Iz stanja mirovanja do 100 km/h potrebno mu je svega 4,9 sekundi, dok je maksimalna brzina 270 km/h! Ova verzija opremljena je pogonom na sva četiri točka, kako bi snaga efikasnije mogla da se prenese na podlogu.

auto magazin srbija kia stinger test

Uživali smo u sjajnom upravljanju na stazi, uprkos masi od skoro dve tone! Ubrzanja su neverovatna, kao i zvuk šestaka. Uz sve to ide i vrlo bogata oprema, dostojna najbolje Kijine limuzine u Evropi.

Cena počinje od 45.990 evra sa PDV-om, koliko košta 2,0 turbo-benzinac ali i 2,2 dizelaš. Uz doplatu od 2.000 evra dobija se pogon na sva četiri točka u kombinaciji sa dizel motorom.

auto magazin srbija kia stinger test

Automatski menjač sa osam brzina je standard na svim verzijama.

Više o novoj Kiji Stinger pročitajte u septembarskom izdanju Auto magazina, koje će se pojaviti na kioscima sredinom meseca.

auto magazin srbija kia stinger test

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring