Kia Telluride svetski, a e-Soul svetski urbani auto godine

Kia je veliki pobednik izbora Svetski auto godine (World Car Awards), jer je njen model Telluride pobednik u glavnoj kategoriji. Tako je postao ‘svetski auto godine’, dok je model e-Soul osvojio titulu ‘svetski urbani auto’.

Auto magazin Srbija Kia Telluride
2020 Telluride

Kia Telluride je žiri nagradio zbog njegovog dizajna i praktičnosti. Titula svetski auto godine (World Car of the Year) predstavlja najnovije priznanje za model koji je od lansiranja u 2019. već osvojio oko sedamdesetak nagrada. Veliki sportski terenac, između ostalog, krunisan je severnoameričkim terencem godine, a postao je i SUV godine po izboru uglednog američkog MotorTrenda.

Auto magazin Srbija Kia SoulPotpuno električni e-Soul (u SAD se zove Soul EV) je po mišljenju žirija idealan urbani auto, koji uspešno spaja nulte emisije i impresivan domet na struju u kompaktnoj karoseriji, a može se pohvaliti i zanimljivim dizajnom i izuzetnom praktičnošću.

Auto magazin Srbija Kia SoulPobednike takmičenja Svetski auto godine bira osamdesetšestočlani međunarodni žiri sastavljen od uglednih novinara iz 24 zemlje širom sveta.

Auto magazin Srbija Kia SoulKia Telluride, koji se prodaje u Severnoj Americi i nekim drugim tržištima (ne i u Evropi), može da primi do osam putnika. Naoružan brojnim naprednim tehnologijama, 4×4 pogonom i sistemima asistencije, Telluride je pogodan za porodične avanture na asfaltu i izvan njega.

Auto magazin Srbija Kia TellurideKrosover e-Soul donosi električni pogon sa baterijskim sklopom kapaciteta 64 ili 39,2 kWh. Sa jednim punjenjem može preći do 452 kilometra (varijanta 64 kWh; WLTP kombinovani ciklus) vozačima nudi veći domet od većine puno skupljih električnih vozila, zbog čega je idealan kako za urbanu tako i za vangradsku vožnju. Napredne tehnologije za povećanje autonomije, između ostalog i regenerativno kočenje, vozačima pružaju maksimalan domet sa jednim punjenjem.

Auto magazin Srbija Kia Telluride

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring