Kia XCeed je novi krosover u gami korejskog proizvođača

Kia Ceed familija je postala bogatija za još jednog člana. Posle hečbeka, karavana i Shooting Brake verzije, stiže i krosover pod nazivom Kia XCeed.

Zanimljivo je da ne izgleda kao povišeni Ceed, već je praktično svaki panel karoserije potpuno nov i drugačiji.

auto-magazin-srbija-kia-xceedOdstojanje od tla je povišeno za 42 milimetra, dok je povećana i ukupna širina vozila i to za 26 milimetara.

Međuosovinsko rastojanje od 2650 mm je isto kao i na drugim verzijama, s tim što su prepusti nešto duži. Točkovi su prečnika od 16 do 18 inča, a karoserija je dostupna u 12 boja.

auto-magazin-srbija-kia-xceedUnutrašnjost je gotovo u potpunosti preuzeta sa hečbeka, izuzev što je za Ceed rezervisana žuta kombinacija lajsni i detalja.

Važan je i podatak da je zapremina prtljažnika takođe povećana i to za 31 litar, tako da XCeed ukupno raspolaže sa 426 litara.

auto-magazin-srbija-kia-xceedZa početak, ugrađivaće se tri benzinca i dva dizelaša. Osnovna ponuda benzinaca je trocilindarski 1,0 turbo sa 120 KS, 1,4 isporučuje 140 konja, dok najsnažniji 1,6 turbo ima fine 204 konjske snage.

Dizelaše zapravo predstavlja jedan motor i to u dva nivoa snage. Reč je o 1,6 mašini koja će se prodavati u varijanti sa 115 i 136 konja.

auto-magazin-srbija-kia-xceedSledeće godine očekuje se laki hibrid sa električnim sistemom od 40 volti, kao i plug-in hibridne verzije. U odnosu na druge verzije ima nešto mekše ogibljenje, a pogon je isključivo na prednjim točkovima.

Kia XCeed će se prodavati isključivo na evropskom tržištu i proizvodiće se u fabrici u Slovačkoj, uporedo sa hečbekom, karavnom (Sportswagon) i šuting brejkom (ProCeed).

auto-magazin-srbija-kia-xceed

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring