Auto magazin

Kia zabeležila rekordnu prodaju u Evropi

Kia zabeležila rekordnu prodaju u Evropi
27.01.2019.

Kia Motors je po podacima udruženja evropskih proizvođača automobila ACEA u 2018. sa 494.304 prodata vozila zabeležila rekordnu prodaju u Evropi. Prodaja, koja uključuje zemlje EU i EFTA, raste već deset godina za redom

Prodajni rezultati u 2018. godini predstavljaju povećanje prodaje od 4,7% ovog proizvođača automobila, čime se njegov tržišni udeo u Evropi povećao na 3,2%, što je najviše u istoriji ove marke.

U zadnjoj dekadi Kijina prodaja u Evropi se više nego udvostručila –2008. godine je marka prodala 238.643 vozila, što je tada značilo 1,6% svih novih registracija na Starom kontinentu.

Dolazak novih krosovera i električnih motora u zadnje dve godine je vetar u leđa Kijinom rastu, uprkos kompleksnoj sveukupnoj situaciji na tržištu.

auto magazin srbija kia ceedDekada rasta – od 2008. više nego udvostručena prodaja

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, kaže: “Kia je jedina marka automobila, koja je u Evropi rasla celu dekadu. Kvalitet, dizajn i karakter naše sve veće ponude modela pomogli su nam kod stalnog rasta na tržištu, čime smo od 2008. naš tržišni udeo udvostručili.”

Gospodin Herrera još je dodao: “Istorija vozila, kao što su Ceed i Sportage, bila je vrlo uspešna, dok su dolazak novih modela i ubedljiva strategija marke dodatno ojačali našu popularnost.

U zadnjim godinama sve veći broj električnih vozila, sa kojima su došle i naše najnovije tehnologije u vozilu, samo je dodatni razlog za naš rast.

Pored toga kupci su odlično prihvatili Kijinu 7-godišnju fabričku garanciju (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja broja pređenih kilometara), koja je i danas najduža automobilska garancija u Evropi.

U 2018. smo doživeli zaista veliko povećanje prodaje modela Niro i Stonic, dok su novi modeli Ceed i Stinger, kao i unapređeni Sportage i Picanto privukli vozače, koji kod kupovine automobila na prvo mesto stavljaju kvalitet.

2019. godine počinje lansiranjem  novog ProCeeda, a u nastavku godine očekujemo još nekoliko novih modela i širu ponudu električnih pogona.”

auto magazin srbija 2019 kia proceed

Rast prodaje hibrida, priključnih hibrida i električnih izvedbi od 36%

Prodaja hibridnih, plug-in hibridnih i električnih Kija se u 2018. u odnosu na 2017. povećala za više od trećine (na 58.029 vozila). Vozila sa naprednim pogonima sada čine čak 11,7% svih prodatih Kija u Evropi.

Krosover Niro postao je peti najprodavaniji model u prošloj godini (povećanje od 33,6% na 45.255 prodatih vozila, od toga 34.642 hibrida i 9.951 priključnih hibrida).

auto magazin srbija tes kia niro ex urbanProdaja Nira se  krajem godine znatno povećala, tako su u decembru dugo očekivanim dolaskom na odabrana tržišta prodali 662 električnih e-Nira.

U zadnjoj godini postojeće generacije električnog Soula EV isti je doživeo najbolji prodajni rezultat do sada (povećanje prodaje od 12%, 6.402 prodata vozila).

auto magazin srbija magazinauto.com kia soul ev testPrvi put do sada se dogodilo da je prodato više električnih Soula EV nego zajedno benzinskih i dizel verzija.

Optima Plug-in Hybrid, koja je raspoloživa kao limuzina i karavan, takođe je doživela rekordnu prodaju (povećanje od 49,1%, 4.573 prodata vozila).

Ovim ekološki prihvatljivijim vozilima potrebno je dodati i 1.799 vozila nedavno predstavljene varijante Sportage EcoDynamics+, opremljene sa 48-voltnim lakim hibridom.

2019. donosi nove Kijine lake hibride, klasične hibride i priključne hibride, kao i dolazak potpuno novog električnog Soula.

Auto magazin Srbija KIA Soul EV

Dobar početak prodaje novog Ceeda; novi ProCeed raspoloživ krajem januara

Prodaja novog Ceeda i Ceeda Sportswagon širom Evrope je krenula u drugoj polovini godine (24.531 prodato vozilo u tom periodu).

Ukupno je prodaja Ceeda u 2018. (uključujući i prošli model cee’d) iznosila 75.479 vozila (rast od 4,6%, 72.105 vozila u 2017.).

Prodaja novih izvedbi Ceeda – Ceed GT, Ceed GT Line i ProCeed – počinje krajem meseca i ojačaće Ceedov položaj u toj klasi. To je Kijin drugi najprodavaniji model posle Sportagea (125.266 vozila u 2018.).

auto magazin srbija 2019 kia proceed

Odličan rezultat Stonica i Picanta

Picanto, koji je nedavno predstavio krosover izvedbu Picanto X-Line i novi motor 1.0 T-GDI (100 KS), sa povećanjem prodaje od 19% (75.315 vozila) postao je Kijin treći najprodavaniji model u Evropi.

Od lansiranja 2017. kompaktni krosover Kia Stonic oduševio je brojne evropske kupce. Prošle godine je sa 55.742 prodata primerka postao Kijin četvrti najprodavaniji model. 2018. godina donela je i početak prodaje sportske limuzine Stinger, koja je našla 3.853 kupca.

auto magazin srbija kia stonic test

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android