Kia zabeležila rekordnu prodaju u Evropi

Kia Motors je po podacima udruženja evropskih proizvođača automobila ACEA u 2018. sa 494.304 prodata vozila zabeležila rekordnu prodaju u Evropi. Prodaja, koja uključuje zemlje EU i EFTA, raste već deset godina za redom

Prodajni rezultati u 2018. godini predstavljaju povećanje prodaje od 4,7% ovog proizvođača automobila, čime se njegov tržišni udeo u Evropi povećao na 3,2%, što je najviše u istoriji ove marke.

U zadnjoj dekadi Kijina prodaja u Evropi se više nego udvostručila –2008. godine je marka prodala 238.643 vozila, što je tada značilo 1,6% svih novih registracija na Starom kontinentu.

Dolazak novih krosovera i električnih motora u zadnje dve godine je vetar u leđa Kijinom rastu, uprkos kompleksnoj sveukupnoj situaciji na tržištu.

auto magazin srbija kia ceedDekada rasta – od 2008. više nego udvostručena prodaja

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, kaže: “Kia je jedina marka automobila, koja je u Evropi rasla celu dekadu. Kvalitet, dizajn i karakter naše sve veće ponude modela pomogli su nam kod stalnog rasta na tržištu, čime smo od 2008. naš tržišni udeo udvostručili.”

Gospodin Herrera još je dodao: “Istorija vozila, kao što su Ceed i Sportage, bila je vrlo uspešna, dok su dolazak novih modela i ubedljiva strategija marke dodatno ojačali našu popularnost.

U zadnjim godinama sve veći broj električnih vozila, sa kojima su došle i naše najnovije tehnologije u vozilu, samo je dodatni razlog za naš rast.

Pored toga kupci su odlično prihvatili Kijinu 7-godišnju fabričku garanciju (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja broja pređenih kilometara), koja je i danas najduža automobilska garancija u Evropi.

U 2018. smo doživeli zaista veliko povećanje prodaje modela Niro i Stonic, dok su novi modeli Ceed i Stinger, kao i unapređeni Sportage i Picanto privukli vozače, koji kod kupovine automobila na prvo mesto stavljaju kvalitet.

2019. godine počinje lansiranjem  novog ProCeeda, a u nastavku godine očekujemo još nekoliko novih modela i širu ponudu električnih pogona.”

auto magazin srbija 2019 kia proceed

Rast prodaje hibrida, priključnih hibrida i električnih izvedbi od 36%

Prodaja hibridnih, plug-in hibridnih i električnih Kija se u 2018. u odnosu na 2017. povećala za više od trećine (na 58.029 vozila). Vozila sa naprednim pogonima sada čine čak 11,7% svih prodatih Kija u Evropi.

Krosover Niro postao je peti najprodavaniji model u prošloj godini (povećanje od 33,6% na 45.255 prodatih vozila, od toga 34.642 hibrida i 9.951 priključnih hibrida).

auto magazin srbija tes kia niro ex urbanProdaja Nira se  krajem godine znatno povećala, tako su u decembru dugo očekivanim dolaskom na odabrana tržišta prodali 662 električnih e-Nira.

U zadnjoj godini postojeće generacije električnog Soula EV isti je doživeo najbolji prodajni rezultat do sada (povećanje prodaje od 12%, 6.402 prodata vozila).

auto magazin srbija magazinauto.com kia soul ev testPrvi put do sada se dogodilo da je prodato više električnih Soula EV nego zajedno benzinskih i dizel verzija.

Optima Plug-in Hybrid, koja je raspoloživa kao limuzina i karavan, takođe je doživela rekordnu prodaju (povećanje od 49,1%, 4.573 prodata vozila).

Ovim ekološki prihvatljivijim vozilima potrebno je dodati i 1.799 vozila nedavno predstavljene varijante Sportage EcoDynamics+, opremljene sa 48-voltnim lakim hibridom.

2019. donosi nove Kijine lake hibride, klasične hibride i priključne hibride, kao i dolazak potpuno novog električnog Soula.

Auto magazin Srbija KIA Soul EV

Dobar početak prodaje novog Ceeda; novi ProCeed raspoloživ krajem januara

Prodaja novog Ceeda i Ceeda Sportswagon širom Evrope je krenula u drugoj polovini godine (24.531 prodato vozilo u tom periodu).

Ukupno je prodaja Ceeda u 2018. (uključujući i prošli model cee’d) iznosila 75.479 vozila (rast od 4,6%, 72.105 vozila u 2017.).

Prodaja novih izvedbi Ceeda – Ceed GT, Ceed GT Line i ProCeed – počinje krajem meseca i ojačaće Ceedov položaj u toj klasi. To je Kijin drugi najprodavaniji model posle Sportagea (125.266 vozila u 2018.).

auto magazin srbija 2019 kia proceed

Odličan rezultat Stonica i Picanta

Picanto, koji je nedavno predstavio krosover izvedbu Picanto X-Line i novi motor 1.0 T-GDI (100 KS), sa povećanjem prodaje od 19% (75.315 vozila) postao je Kijin treći najprodavaniji model u Evropi.

Od lansiranja 2017. kompaktni krosover Kia Stonic oduševio je brojne evropske kupce. Prošle godine je sa 55.742 prodata primerka postao Kijin četvrti najprodavaniji model. 2018. godina donela je i početak prodaje sportske limuzine Stinger, koja je našla 3.853 kupca.

auto magazin srbija kia stonic test

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring