Auto magazin

Kimi Raikonen zaštitno lice Alfa Romea

Kimi Raikonen zaštitno lice Alfa Romea
21.12.2020.

Kako se i Božić približava, Alfa Romeo je finskom šampionu isporučio model Stelvio 2.0 Turbo Petrol AT8 Q4 u Rossa Alfa boji, koji je on lično odabrao i konfigurisao u Veloce paketu opreme

Čak i nakon završetka takmičarske sezone, Alfa Romeo nastavlja da podržava Kimija Raikonena (Kimi Räikkönen). Naime, italijanski brend je finskom šampionu isporučio automobil Stelvio Veloce 2.0 Turbo Petrol AT8 Q4. Obojen u Rosso Alfa boju (crvena) i lično konfigurisan od strane šampiona, ovaj automobil će biti njegov saputnik dok svetski šampion u Formuli 1 bude daleko od staze i pružiće mu najbolju sigurnost pomoću svoje Alfa Q4 tehnologije pogona na svim točkovima.

Kimi Raikonen Alfa Romeo StelvioKamenita, zemljana staza, snežni pravac ili krivina mokra od kiše. Sve su to „svakodnevni izazovi“ u skandinavskim zemljama, situacije koje će testirati agilnost i snagu modela Alfa Romeo Stelvio. Kako bi ih savladao na najbolji način, svetski šampion Raikonen može da računa na inovativni, efikasni Alfa Romeo Q4 sistem pogona na sva četiri točka sa Q4 tehnologijom, koji pruža sve prednosti vožnje sa pogonom na svim točkovima. Isto tako, ovaj sistem omogućava smanjenu potrošnju, bolji odziv i sav užitak u vožnji koji imate i u automobilima sa pogonom na zadnjim točkovima.

Kimi Raikonen Alfa Romeo StelvioSrce ovog sistema predstavlja aktivni sistem za distribuciju obrtnog momenta (ATC), koji u realnom vremenu prati uslove prianjanja kako bi osigurao performanse koje su konstantno na najvišem nivou. Ukoliko je potrebno, sistem prebacuje do 50% obrtnog momenta motora na zadnje točkove za manje od 150 ms, koristeći izuzetno kompaktni i lagani prednji diferencijal. Distribucija obrtnog momenta između prednje i zadnje osovine se konstantno menja uz ekstremnu preciznost u skladu sa uslovima prijanjanja u realnom svetu i u skladu sa komandama vozača.

Kimi Raikonen Alfa Romeo StelvioKimi Raikonen stoga može da povede svoj Stelvio Veloce 2.0 Turbo Petrol AT8 Q4 u sve moguće avanture po snežnom terenu u Finskoj. Da ne pominjemo da paket opreme Veloce predstavlja otelotvorenje sportskog duha, kako spolja – sa posebnim branicima, „Dark Miron“ bojom, ekskluzivnim alu-felnama – tako i iznutra, gde se ističu kožna sportska sedišta sa podesivim bočnim panelima i kožni sportski volan sa aluminijumskim papučicama za menjanje brzina. Ceo utisak dodatno pojačava novi Alfa Connect MultiTouch ekran od 8,8 inča, nova instrument tabla na TFT ekranu od 7 inča, novi napredni sistemi za pomoć pri vožnji i drugi nivo autonomne vožnje.

Kimi Raikonen Alfa Romeo Stelvio

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Preuzmite Auto magazin za android