Auto magazin

Kralj luksuza: novi Mercedes S-klase

Kralj luksuza: novi Mercedes S-klase
02.09.2020.

Dugo očekivana premijera najnaprednijeg i najluksuznijeg Mercedesovog modela – S-klase, održana je danas i to virtuelno. Ovo je potpuno nov model i nije redizajn u pitanju, kako neki tvrde. Sve je drugačije, svaki detalj je projektovan sa velikom pažnjom kako i dolikuje kralju među luksuznim automobilima.

Mercedes-Benz-S-ClassObavezuje ne samo imidž već i tradicija. Dovoljno je samo da se baci pogled na fotografiju na kojoj su jedva stale sve S-klase, odnosno njeni ekvivalenti unazad.

Mercedes-Benz-S-ClassU skladu sa vremenom, najveća izmena koja se vidi na prvi pogled u odnosu na prethodnika je u pogledu displeja – velika novina je centralni vertikalni displej dijagonale 12,8 inča. Njegova specifičnost je u tome što svaki dodir rezultuje odzivom u vidu vibracije, uključujući i ivice svakog virtuelnog tastera, pa imate osećaj kao da prstom prelazite preko fizičkog dugmeta.

Mercedes-Benz-S-ClassJoš jedna specifičnost je korišćenje glasovnih komandi MBUX sistema koje je sada omogućeno svim putnicima a ne samo onima napred.

Mercedes-Benz-S-ClassInače, sami digitalni instrumenti su 3D, s tim što nisu potrebne specijalne naočari kako biste uživali u trodimenzionalnom efektu. Sve u svemu, novi MBUX multimedijalni i informacioni sistem sada podržava ukupno pet displeja – instrumente, centralni, zadnja dva u naslonima sedišta i displej u naslonu za ruke na zadnjim sedištima.

Mercedes-Benz-S-ClassMožda najvažnija novina je činjenica da je Mercedes S-klase od sada spreman za autonomnu vožnju trećeg nivoa…

Mercedes-Benz-S-ClassPokretaće je šestocilindarski i osmocilindarski motori, pa će oznake biti S450, S500, S350d, S350d 4Matic, i S400d 4Matic, uz obaveznu elektrifikaciju u vidu lakog hibrida i plug-in hibrida.

Mercedes-Benz-S-ClassMeđu opcijama će biti i E-Active Body Control Suspension ogibljenje sa amortizerima koji će se u deliću sekunde prilagođavati situaciji na putu, ne samo neravninama, već i naginjanju karoserije u rkivinama, prilikom kočenja, ubrzanja…

Mercedes-Benz-S-ClassZanimljivo je i to da će u ponudi biti dve verzije upravljanja na sva četiri točka. Kod prve, zadnji točkovi će se zakretati pod uglom od 4,5 stepena, dok će kod druge moći da se zakrenu pod ekstremnih 10 stepeni…

Mercedes-Benz-S-ClassViše o novom Mercedesu S-klase pročitajte u septembarskom izdanju Auto magazina koje je uveliko u pripremi.

Mercedes-Benz-S-ClassMercedes-Benz-S-ClassMercedes-Benz-S-Class

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android