Land Rover Defender: dva miliona primeraka

Proizvodnja čuvenog "lend rovera" će zauvek prestati u decembru. Nedavno je proizveden dvomilioniti primerak koji će biti prodat na aukciji.

Lend Rover slavi lep jubilej – dva miliona proizvedenih “difendera” (Land Rover Defender), njihovog najpoznatijeg modela koji se proizvodi još od 1947. godine.

auto magazin dva miliona land rovera

Dvomilioniti primerak je ručno sastavljen i nosi nekoliko obeležja na kojima je stavljeno do znanja da se radi o jubilarnom primerku.

auto magazin dva miliona land rovera

Za početak, na karoseriji je postavljena izgravirana mapa lokacije na kojoj je nacrtan prvi model (Red Wharf Bay), a tu je i specijalna aluminijumska pločica na zadnjem delu koja uz naziv modela nosi i oznaku “2.000.000”.

auto magazin dva miliona land rovera 6

Slična je situacija i u unutrašnjosti. Sedišta na sebi takođe imaju mapu zaliva koji je bio presudan za istoriju ovog brenda. Na naslonima za glavu je takođe izvezena oznaka koja govori da je reč o dvomilionitom primerku.

auto magazin dva miliona land rovera 8

Možda najvažnije od svega je postavljanje aluminijumske pločice sa imenima i potpisima svih majstora koji su učestvovali u ručnom sastavljanju ovog vozila.

auto magazin dva miliona land rovera

Jubilarni primerak će biti prodat na aukciji 16. decembra ove godine, a sav prihod će biti namenjen humanitarnim organizacijama, među kojima je i Crveni krst.

auto magazin dva miliona land rovera

Istog meseca će zauvek prestati proizvodnja ovog, najpoznatijeg terenskog automobila današnjice.

[vc_video link=”https://youtu.be/XvAsz_ilQYU”]

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring