Mazda 3 i Mazda CX-30 dobijaju motor još veće zapremine!

Pre nekoliko dana stigla je razočaravajuća vest da Mazda ukida 2,0 motor u Mazdi MX-5. Razlog je, pretpostavljate, stroga evropska regulativa o izduvnim gasovima. Umesto njega, u čuveni roudster će se ugrađivati 1,5 benzinac sa 132 KS, koji je i do sada bio dostupan, ali nije toliko potenciran zbog dosta snažnijeg 2,0 sa 184 KS.

Test Mazda MX-5 G184 Revolution

Sada je još jedan dvolitarski motor na redu za ukidanje, i to u modelima Mazda 3 i CX-30. Međutim, sekiracija u ovom slučaju bi trebalo da bude ograničena, jer zamena nije manje nego povećane zapremine!

Mazda ovaj proces naziva “Rightsizing” (prava mera). Mnogima se već svidela ideja kada je predstavljen 3,3-litarski redni šestocilindrični dizel motor prošle godine u većem modelu CX-60, koji se uprkos svim sumnjama pokazao kao vrlo ekonomičan.

Mazda 3 Sedan Skyactiv-X180

Sada je tu novi e-Skyactiv G140. Četvorocilindrični motor sa zapreminom od 2,5 litra kao početna motorizacija u kompaktnoj klasi – to je zaista nešto posebno. Novi G 140 sa Mazda M Hybrid sistemom zamenjuje dosadašnje benzinske motore sa 122 i 150 KS. Sa 140 konjskih snaga iz 2,5 litara zapremine, ne zvuči rekordno, ali Japanci ističu obrtni moment od 238 Nm, što je 25 Nm više nego ranije.

Prema proizvođaču, novi agregat donosi “znatno veći obrtni moment u donjem i srednjem rasponu obrtaja, što je važno za svakodnevnu vožnju”. Maksimalna vrednost sada se postiže na 3.300 obrtaja u minuti, 700 obrtaja ranije nego pre. To bi trebalo da poboljša vozne karakteristike, ubrzanje i stvarnu potrošnju goriva.

Mazda 3

Isključivanje cilindara bi takođe trebalo da smanji potrošnju goriva, deaktivirajući sagorevanje u cilindrima jedan i četiri pri niskom opterećenju motora preko varijabilne kontrole otvaranja usisnih ventila. Snaga se prenosi preko šestostepenog manuelnog ili šestostepenog automatskog menjača.

Za modelsku godinu 2025, Mazda 3 i CX-30 dobijaju još nekoliko unapređenja. Infotainment sistem sada može da se kontroliše glasom pomoću Alexe, uz Alexa funkcije kao što su muzičke aplikacije, informacije o vremenu, vesti, Amazon kupovinu ili kontrolu pametnih kućnih uređaja. Novi standard je i hibridna navigacija sa ažuriranjima online mapa i informacijama o saobraćaju u realnom vremenu.

Mazda 3

Novi e-Skyactiv G 140 je dostupan za obe karoserijske varijante Mazde 3 i za Mazdu CX-30. Japanci navode potrošnju između 5,8 i 6,0 litara.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring