Auto magazin

Mazda MX-30 je prvi serijski električni automobil brenda

Mazda MX-30 je prvi serijski električni automobil brenda
23.10.2019.

Mazda je na Salonu automobila u Tokiju predstavila prvi serijski automobil sa potpuno električnim pogonom. Novi MX-30 je specifičan ne samo po elektro-motorima koji ga pogone, već i po mnogim drugim parametrima.

auto-magazin-srbija-mazda-mx-30Neobična su vrata, sa zadnjim koja se otvaraju u kontra smeru, uz odsustvo B stuba. Mnogi će reći da ih to rešenje podseća na Mazdu RX-8, ali nama je na pamet pao i BMW i3, direktan konkurent sa takođe potpuno električnim pogonom.

auto-magazin-srbija-mazda-mx-30Možda smo ga se setili i zbog dizajna enterijera, koji je svakako vrlo originalan i “organski”. Iako u saopštenju za novinare nema previše podataka, pretpostavljamo da je reč o ekološkim i prirodnim materijalima, što je i naglašeno na nekim od fotografija.

auto-magazin-srbija-mazda-mx-30Dizajn spoljašnjosti je takođe specifičan. Estetika je apsolutno evolucija aktuelne Kodo estetike, uz brojna naglašavanja određenih elemenata, kao što su zadnja svetla i usek između maske i haube.

auto-magazin-srbija-mazda-mx-30Sve u svemu, elektro-motor od 142 konjske snage je postavljen napred. Pogoni prednje točkove a baterija kapaciteta 35,5 kWh je dovoljna za autonomiju od oko 200 kilometara.

auto-magazin-srbija-mazda-mx-30Jedna od haj-tek zanimljivosti je da auto neće dopustiti vozaču da se uključi u levu traku ukoliko prethodno ne pogleda u retrovizor i indikator senzora mrtvog ugla.

auto-magazin-srbija-mazda-mx-30auto-magazin-srbija-mazda-mx-30auto-magazin-srbija-mazda-mx-30auto-magazin-srbija-mazda-mx-30auto-magazin-srbija-mazda-mx-30auto-magazin-srbija-mazda-mx-30auto-magazin-srbija-mazda-mx-30auto-magazin-srbija-mazda-mx-30auto-magazin-srbija-mazda-mx-30auto-magazin-srbija-mazda-mx-30

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad