Auto magazin

Mazda MX-30 u zaštiti putnika najbolja na Euro NCAP testu

Mazda MX-30 u zaštiti putnika najbolja na Euro NCAP testu
13.11.2020.

Potpuno električnoj Mazdi MX-30 Euro NCAP je u svojoj najnovijoj seriji testova dodelio maksimalnih pet zvezdica, sa ocenom 91% i 87% u odgovarajućim kategorijama za zaštitu odraslih i dece. 91% je najbolji rezultat zaštite odraslih putnika postignut ove godine među svim testiranim vozilima.

Mazda MX-30 postigla je maksimalne bodove u testovima bočnog udara, kao i pune ocene za performans pri testu sudara za kategoriju dece od 6 i 10 godina i za frontalni i za bočni udar. MX-30 prva je Mazda koja je postigla ukupnu ocenu od pet zvezdica prema novim strožim Euro NCAP testovima.

Euro NCAP 2020. uvodi nove testove kako bi udovoljili nekim dugogodišnjim potrebama u zaštiti putnika i poboljšanoj zaštiti od sudara, kao i za promociju najnovije napredne sigurnosne tehnologije.

Potpuno električni SUV za male porodice pridružio se modelima CX-5 (2017.), Mazdi6 (2018.), Mazdi3 i CX-30 (obje 2019.) u postizanju rejtinga Euro NCAP ocene s pet zvezdica.

Mazda MX-30 je zabeležila uspeh u sve četiri Euro NCAP testne kategorije: Odrasli – 91%, Deca – 87%, Učesnik u saobraćaju (sigurnost pešaka) – 68% i Sigurnosna pomagala – 73%. Ocena je rezultat tri ključna činioca: primene najnovije arhitekture vozila Skyactiv, koja se odlikuje visokom krutošću lagane karoserijske strukture koja apsorbuje udarce; širokog raspona naprednih sigurnosnih tehnologija i-Activsense koje pomažu vozačima da prepoznaju potencijalne rizike i smanje verovatnoću oštećenja ili povreda; i visokog nivoa zaštite pešaka.

Istaknuti element dizajna potpuno električnog kompaktnog porodičnog automobila su njegova Freestyle vrata, nasleđeno rešenje sa Mazde RX-8 iz 2003. godine. To, međutim, ne utiče štetno na bezbednost. U stvari, ‘analiza lomljenja deformabilnog elementa pri ispitivanju frontalnog naleta sa pomeranjem pokazala je da struktura MX-30 nije predstavljala visok rizik za putnike pri takvoj vrsti sudara’, rekli su ispitivači. ‘I pri testu naleta s boka – simulirajući sudar sa drugim vozilom uz snažni bočni udar – zaštita svih kritičnih područja tela bila je dobra i automobil je postigao maksimalni broj bodova za ova dva testa’.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Dobro, ali mnogo malo [...]

Preuzmite Auto magazin za android