Mazda u Las Vegasu predstavila lake sportske automobile

Mazda na 2015 SEMA Showu u Las Vegasu predstavlja dva dizajnerska koncepta bazirana na potpuno novom modelu MX-5. MX-5 Spyder i MX-5 Speedster roudsteri vode Mazdinu filozofiju zabave u vožnji korak dalje

Dizajnerima su date odrešene ruke za nove modele, a inspiraciju su pronašli u rodsterima prošlih vremena. Krajnji cilj je bio da pokažu šta se sve može učiniti sa vrhunskim sportskim automobilom uz korišćenje delova dostupnih na tržištu.

Auto magazin Mazda cocnept MX-5 (1)

Tako “MX-5 Spajder” ima takozvani “bikini top” platneni krov, Merkjuri srebrnu boju, aero kit od ugljeničnih vlakana, rešetkastu masku hladnjaka, lake Jokohama Advan trkačke naplatke od 17 inča i unutrašnjost presvučenu posebnom “spinibek prima” prirodnom kožom.

Auto magazin Mazda cocnept MX-5 (3)

Nasuprot njemu, “MX-5 spidster” vraća se na gole osnove rodstera, pa tako umesto vetrobrana ima samo
usmerivač vazduha, po uzoru na sportske automobile stare škole. Mazda je ovde svoju strast prema smanjenju težine dovela do ekstrema, pa tako, na primer, koristi vrata i sedišta od ugljeničnih vlakana, kao i posebno izrađene 16-inčne Rajs naplatke. Zahvaljujući tome “spidster” ima masu od samo 943 kilograma, a uz podesivo ogibljenje preuzeto sa serijske verzije “MX-5” niži je 30 mm.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring