Auto magazin

IN MEMORIAM: Ivan Katunac (1975 – 2017)

IN MEMORIAM: Ivan Katunac (1975 – 2017)
07.07.2017.
Odlazak čoveka koji je sledio strast

Ivan Katunac, novinar "Auto magazina", iznenada je preminuo 5. jula 2017. u Beogradu

Poznati automobilski novinar i dugogodišnji pomoćnik glavnog urednika “Auto magazina”, Ivan Katunac, preminuo je u Beogradu u 42. godini života. Ivanov odlazak je tužan i neočekivan, bolan i nenadoknadiv. Tih. Baš kao što je bio način na koji je ušao u svet automobilizma i novinarstva, još gotovo kao tinejdžer.

Njegova interesovanja, požrtvovanje i radoznalost brzo su mu utrli put u tajne novinarstva. Njegova skromnost bila je u potpunom neskladu sa ogromnim znanjem koje je nesebično delio sa kolegama i čitaocima “Auto magazina”. Bez dileme, Ivan je bio jedan od najboljih poznavalaca automobilizma, automobilske tehnike i istorije automobila kod nas.

Karijeru je započeo u listu “Auto”, nikad ne skrivajući radost zbog prilike da radi i piše ono što je voleo. Ušavši u redakciju iskusnih novinara odmah je pokazao da mu lična skromnost nije problem da se na redakcijskom sastanku odvažno javi iz trećeg reda i predloži temu za koju su mnogi sumnjali da prevazilazi mogućnosti početnika. Ali, za nekoliko godina, od golobradog mladića sa dobrim idejama, srpsko automobilsko novinarstvo dobiće jednog od najboljih poznavalaca tajni na četiri točka. Automobili su bili njegova strast.

Krajem 2007. godine, Ivan Katunac postaje jedan od urednika u “Auto magazinu”. Iako inženjer elektrotehnike po vokaciji, sada, kao već zreo novinar, u “Auto magazin” i automobilsko novinarstvo uneo je znanje i ozbiljnost mašinskog stručnjaka, obogaćeno neprestanim interesovanjem za nove i još¡ aktuelnije informacije, tražeći ih i kad bi izgledalo da su već sve iscrpljene. Napisao je na hiljade stranica tekstova, brojne reportaže, kao i stručne tekstove. Testovi automobila sa potpisom Ivan Katunac postali su nezaobilazni.

Ivan će ostati upamćen kao vrsni profesionalac na koga se uvek moglo osloniti. Prijatelj čiji odlazak ćemo tek shvatiti, a teško ikada nadoknaditi.

Sahrana je u utorak, 11. jula, u 13 i 45, na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Ivan

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad