Mercedes-Benz Concept GLC Coupe

"Mercedes GLC kupe koncept" će zvaničnu premijeru imati sutra na Salonu automobila u Šangaju koji se održava svake drue godine naizmenično sa sajmom u Pekingu. "GLC kupe" će, kada uđe u serijsku proizvodnju, biti glavni konkurent "BMW-u X4".

Mercedes je zvanično otkrio izgled novog koncepta i budućeg modela – “GLC”. To je praktično smanjena varijanta “mercedesa GLE kupe” koji predstavlja SUV kupe sa četvora vrata.

auto magazin mercedes benz concept glc coupe

“Mercedes GLC kupe koncept” će zvaničnu premijeru imati sutra na Salonu automobila u Šangaju koji se održava svake drue godine naizmenično sa sajmom u Pekingu. “GLC kupe” će, kada uđe u serijsku proizvodnju, biti glavni konkurent “BMW-u X4”.

auto magazin mercedes benz concept glc coupe

Mehanička platforma je pozajmljena od “mercedesa GLK” druge generacije koji će uskoro dobiti ime “GLC” po novom sistemu označavanja svojih modela koje je Mercedes nedavno uveo.

Auto je dug 4,73 metra, dok je međuosovinsko rastojanje 2,83 metra. Prototip je opremljen točkovima prečnika 21 inč, kao i LED glavnim svetlima u farovima.

auto magazin mercedes benz concept glc coupe

Mercedes se potrudio da zadnji kraj odmah bude prepoznatljiv kao kupe, ne samo zahvaljujući liniji krova već i sličnom dizajnu svetlosne grupe sa modelom “GLE kupe”, pa i “AMG GT”.

Pretpostavljamo da će serijska verzija biti opremljena sličnim motorima kao i “GLK”, a za prototip konkretno je odabran V6 bi-turbo zapremine 3,0 litra sa 367 konjskih snaga i 550 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Menjač je devetostepeni automatik koji snagu prenosi na sva četiri točka.

auto magazin mercedes benz concept glc coupe

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring