Mercedes GLC nasleđuje GLK

"Mercedes GLK" polako odlazi u istoriju a umesto njega dolazi potpuno novi model "GLC". Najnoviji SUV u Mercedesovoj gami nosi i potpuno novo ime koje je dobio u skladu sa strategijom za prepoznatljivije označavanje modela.

“Mercedes GLK” polako odlazi u istoriju a umesto njega dolazi potpuno novi model “GLC”. Najnoviji SUV u Mercedesovoj gami nosi i potpuno novo ime koje je dobio u skladu sa strategijom za prepoznatljivije označavanje modela.

auto magazin mercedes glc

“GLC” je zapravo SUV na bazi “C klase” i pozicioniran je između “GLA” i “GLE” modela. Sa njima deli i dosta dizajnerskih sličnosti, tako da je danas na prvi pogled teško razlikovati Mercedesove SUV-ove.

auto magazin mercedes glc 1

Za one koji ipak žele da se razlikuju u ponudi su AMG i ofroud paketi sa sportskim odnosno terenskim dodacima.

Unutrašnjost je takođe prepoznatljiva. Mnogo toga je preuzeto iz “C klase”, uključujući i mnoštvo različitih materijala. Povećan je i prostor za putnike na zadnjem sedištu, pre svega zahvaljujući produženom međuosovinskom rastojanju za 118 mm.

auto magazin mercedes glc

U odnosu na odlazeći “GLK”, “GLC” je lakši za 80 kilograma. Za evropsko tržište dostupni će biti dizelaši “220d” sa 170 KS i “250d” sa 204 KS, kao i benzinac “GLC 250” sa 211 KS. Svi su sa pogonom na sva četiri točka.

auto magazin mercedes glc

U startu će moći da se poruči i verzija sa hibridnim pogonom “GLC 350e”. Nju pokreće već pomenuti benzinac od 211 KS, kao i elektro-motor od 116 KS. Do stotke mu je potrebno 5,9 sekundi a maksimalna brzina je 235 km/h. Samo na struju može da pređe 34 kilometara.

auto magazin mercedes glc

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring