Mercedes GLE spreman za Salon u New Yorku

Mercedes je kasno sinoć zvanično objavio informacije o modelu "GLE". Auto je spreman za Salon automobila u Njujorku, gde će uskoro imati svetsku premijeru.

Mercedes je kasno sinoć zvanično objavio informacije o modelu “GLE”. Auto je spreman za Salon automobila u Njujorku, gde će uskoro imati svetsku premijeru.

“Mercedes GLE” nije baš potpuno nov model. To je restilizovani “ML” koji je po novoj nomenklaturi, odnosno novom označavanju Mercedesovih modela dobio naziv – “GLE”.

auto magazin mercedes gle 13

Auto je u velikoj meri izmenjen spreda, tako da deluje kao potpuno novi model. Tek kada se pogleda zadnji kraj, uočljivi su prepoznatljivi oblici svetala koja su dobila drugačiji raspored svetlećih elemenata i LED tehnologiju.

auto magazin mercedes gle 4

Mercedes je odmah prikazao i AMG varijantu koja sada izgleda dosta agresivnije, sa više spojlera i alu-felnama prečnika 20 inča. Tu je sada i novi difuzor na zadnjem delu, kao i četvorostruki završetak izduvnog sistema.

auto magazin mercedes gle 9

Unutrašnjost je izmenjena u velikoj meri. “GLE” je dobio potpuno nove multifunkcionalne tastere na volanu kao i novi displej multimedijalnog sistema. Kupcima su ponućene i nove boje unutrašnjosti koje atmosferu čine zaista posebnom.

Što se tiče detalja u kabini, moguće je odabrati aluminijum, karbonska vlakna, pijano crni lak i tri vrste braon boje.

auto magazin mercedes gle 6

Ponuda benzinaca počinje trolitarskim V6 tvin-turbo motorom sa 333 KS, a oni zahtevniji mogu da odaberu 4,7 litarski V8 sa 435 KS. Dizelaši startuju sa poznatim motorom zapremine 2,1 litar od 204 KS. Najjači dizelaš u ponudi je 3,0 V6 sa 258 “konja”.

auto magazin mercedes gle 2

Ukoliko sve to nije dovoljno, Mercedes nudi “GLE 63 AMG” sa 5,5 litarskim tvin-turbo motorom od 557 “konja” sa 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Do stotke ubrzava za 4,3 sekunde a maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h.

auto magazin mercedes gle 8

Korak dalje je otišao “GLE 63 AMG S” sa još jačim motorom od 585 KS koji ima 60 Nm više i bolje ubrzanje za 0,1 sekundu.

auto magazin mercedes gle 5

Mercedes nije ostao ravnodušan na ponudu Volvoa i BMW-a koji su predstavili svoje SUV hibride “XC90” i “X5”, tako da će se u ponudi naći i “GLE 500 e” sa pogonom na sva četiri točka i plag-in hibrid sistemom sa kojim samo na baterije može da pređe do 30 kilometara ukoliko se kreće brzinama do 130 km/h.

auto magazin mercedes gle 7

Pokreće ga kombinacija 3,0 V6 “BlueDIRECT” i elektro-motora. Snaga se prenosi preko sedmostepenog automatskog menjača a sistem ukupno razvija 442 KS i 650 Nm. Uprkos velikoj snazi, prosečna potrošnja je svega 3,3 l/100 km.

auto magazin mercedes gle 3

Ovim se “GLE” pridružuje nedavno predstavljenom modelu “GLE kupe”, koji je prvi Mercedesov SUV kupe sa četvora vrata i predstavlja prvog konkurenta BMW-ovom “X6”.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring