Auto magazin

Mercedes-Maybach S-Class kreće iz druge…

Mercedes-Maybach S-Class kreće iz druge…
19.11.2020.

1

Bogataša je sve više, njihovi zahtevi su sve rigorozniji pa se i proizvođači automobila tome prilagođavaju. Tako je čuvena Maybach S-klasa evoluirala na jedan potpuno novi nivo.

Mercedes-Maybach-S-ClassKao i do sada, Maybach je konstrukciono oslonjen na standardni Mercedes S-klase, s tim što ima duže međuosovinsko rastojanje (3396 mm) i u odnosu na produženu verziju prestižne limuzine.

Mercedes-Maybach-S-ClassMeđu detaljima sa kojima se otišlo “korak dalje” je aktivno poništavanje buke, tako što audio sistem emituje kontra-amplitude zvuka koji dopire spolja, čime se ukupan nivo buke drastično smanjuje.

Mercedes-Maybach-S-ClassKupcima su na raspolaganju dve verzije – S580 4Matic i S650. Prvi pokreće 4,8 V8 motor od 500 konja sa lakim hibridom, odnosno starter-generatorom koji obezbeđuje dodatnu 21 konjsku snagu. Jači, V12 motor, ima ukupno 630 KS.

Mercedes-Maybach-S-Classna nekim tržištima biće u ponudi i plug-in hybrid, odnosno redni šestak koji će sa elektro-motorom postizati 510 konja.

Mercedes-Maybach S-klasa je, naravno, registrovana za četiri osobe, s tim što oni pozadi imaju najveći komfor. Njihova sedišta se pretvaraju gotovo u leđaj, uz nezaobilaznu masažu.

Mercedes-Maybach-S-ClassZanimljivo je i to da je za njih ugrađena opcija “dodavanja” sigurnosnog pojasa, kao na kabrioletima i kupeima. Pojasevi se izvlače kada putnik pruži ruku da ga dosegne.

Mercedes-Maybach-S-ClassDvobojna karoserija se doplaćuje, a linija koja razdvaja boje je ručno iscrtana. Možda najveća novina je potpuno električno otvaranje zadnjih vrata – na dodir dugmeta. To je opcija koju japanski taksi automobili, uključujući i smrtničke modele, imaju već godinama unazad.

Mercedes-Maybach-S-ClassOčekivano je da je Maybach opremljen vazdušnim ogibljenjem. Međutim, ono se razlikuje u odnosu na standardnu S klasu, pa je vožnja još udobnija. Isto tako, ubrzanja su nežnija, odnosno reakcija na komandu gasa, kao i promena brzina. U tom cilju, Maybach kreće iz druge brzine…

Mercedes-Maybach-S-ClassNaravno, tu je i upravljanje na zadnjim točkovima koji se zakreću za 10 stepeni u cilju lakšeg manevrisanja ali i boljeg ležanja u krivinama.

Mercedes-Maybach-S-ClassNovi Mercedes-Maybach S-Class je opreljen sistemom za autonomnu vožnju trećeg nivoa, koji omogućava vozaču da skine ruke sa volana u saobraćajnim gužvama i stani-kreni vožnji, ali i na određenim deonicama autoputa.

Najveća tržišta za ovu vrhunsku limuzinu su Kina, Južna Koreja, Rusija, SAD i Nemačka. Početak prodaje je zakazan pre kraja ove godine.

Mercedes-Maybach-S-Class

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]