Auto magazin

Mercedes predstavio GLC Coupe

Mercedes predstavio GLC Coupe
24.03.2016.

Mercedes nije krio da želi da uđe u ovu klasu kros-krosovera. Pre godinu dana je predstavio prototip ovog modela, od kojeg se serijska verzija se ne razlikuje previše. Takođe je više nego očigledno da Mercedes želi direktno da se obračuna sa BMW-om, konkretno njegovim modelom “X4”.

Kako je “GLC kupe” pre svega pomodni auto, kupci će očigledno morati da trpe neke nedostatke i mane u odnosu na klasični “GLC”, na čijoj je mehaničkoj osnovi “kupe” nastao. Ovde govorimo pre svega o komforu u kabini.

Iako imaju isto međuosovinsko rastojanje, “kupe” je nešto duži, ali i niži od SUV-a. Linija krova se elegantno i naglo spušta prema zadnjem delu, što svakako utiče na prostor za glavu putnika, pre svega na zadnjoj klupi. No, sačekajmo ipak test ovog automobila, možda nas sjajni inženjeri Mercedesa iznenade.

Ono što jeste činjenica koju je fabrika objavila, je da je prtljažnik nešto manji. Konkretno desetak posto je manji i sada ima i dalje odličnih 491 litar korisne zapremine.

Mercedes je najavio veliku paletu motora. Od benzinaca cu su “250” snage 211 KS, zatim “300” koji raspolaže sa 241 KS. Hibridna verzija “350e” pokreće sistem snage 320 “konja”, do će najjača verzija u AMG aromi imati 362 konjske snage. Kasnije se očekuje i brutalni “63 AMG” sa V8 motorom snage 503 KS.

Dizelaši su nam takođe poznati od ranije: “220d” sa 170 “konja”, “250d” snage i 204 KS, kao i V6 verzija “350d” koja raspolaže sa 254 konjske snage.

Prodaja će početi pokom godine, a cena će biti neznatno veća u odnosu na ekvivalentnu varijantu klasične varijante “GLC”.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Preuzmite Auto magazin za android