Priprema za letnju sezonu: Michelin Pilot Sport4

Novi MICHELIN Pilot Sport4 letnji pneumatik je osmišljen da ispuni visoka očekivanja kupaca koji nisu spremni na kompromise na putu i kojima je bitna preciznost upravljanja i kontrola u svim uslovima

Novi MICHELIN Pilot Sport4 letnji pneumatik je dobar primer implementacije MICHELIN Total Performance strategije koja uključuje upotrebu inovacija i naprednih tehnologija kako bi se istovremeno poboljšalo više karakteristika, a ne samo jedna (na primer, upravljivost sportskog pneumatika).

Ona omogućava ostvarivanje najvišeg stepena različitih performansi uključujući otpornost na habanje, prijanjanje i uštedu goriva što na kraju pruža udobnost, bezbednost i užitak u vožnji.

„Kao i mnogi vozači automobila, Vi uživate u zadovoljstvu koje Vam pruža vožnja, a ovo zadovoljstvo ne treba da bude nauštrb bilo koje druge performanse, bilo da je to bezbednost ili dugotrajnost!

Prema tome, novi Michelin Pilot Sport4 će predstavljati značajnu promenu u svetu pneumatika visokih performansi za sportske i najluksuznije sedane“, kaže Tieri Šiš (Thierry Chiche), zamenik izvršnog predsednika Proizvodnog programa za putničke i lake teretne automobile u Michelinu.

Tehnološke inovacije primenjene na gazećem sloju novog pneumatika proizilaze iz Michelinovog iskustva u trkama, uključujući Formulu E.

Nova guma se neprestano prilagođava putu zahvaljujući novoj strukturi, šari gazećeg sloja i materijala čime se održava optimalna kontaktna površina.

MICHELIN_Pilot_Sport_4 - Photo 2

MICHELIN Pilot Sport 4 ostvaruje dobre performanse obezbeđujući visok nivo bezbednosti na putevima i dobru upravljivost i na suvim i na vlažnim podlogama pri velikim brzinama. Novi pneumatik je već dostupan na tržištu Srbije.

Inovacije za unapređenje performansi novog MICHELIN Pilot Sport 4 pneumatika su sledeće: Nova „Dynamic Response“ tehnologija se ogleda u pojasu sa ojačanjem od kombinacije aramida i najlona koji obezbeđuje optimalnu kontrolu držanja pravca.

Sa posebno laganim vlaknima velike gustine, izuzetno otpornim na naprezanje (pet puta otpornija od čelika), centrifugalna sila pri velikim brzinama je pod najvećom kontrolom, a kontaktna površina pneumatika ostaje nepromenjena, čak i pri velikoj brzini.

MICHELIN_Pilot_Sport_4 - Photo 1

Visok nivo performansi se postiže zahvaljujući novoj smesi gazećeg sloja visoke homogenosti koja sadrži funkcionalne elastomere 2 i finih čestica silicijuma.

Osim toga, široki i duboki uzdužni kanali obezbeđuju efikasno izbacivanje vode na mokrim putevima. Ova nova smesa takođe omogućava duži vek trajanja pneumatika i veću uštedu goriva.

Novi MICHELIN Pilot Sport 4 je već dostupan u 19 veličina prečnika od 17 do 18 inča, a veličine od 19 inča će biti dostupne kasnije tokom 2016. i 2017. godine.

Podrobnije informacije o tehnologijama i prednostima MICHELIN Pilot Sport 4 pneumatika, veličinama i oznakama možete pronaći na www.michelin.rs.

[vc_video link=”https://youtu.be/gqNIscOUpDU”]

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring