Microlino 2.0 može da pređe 125 km i košta 12.000 evra

Električni automobili su sve popularniji u svetu i u Evropi, posebno oni mali, koji se lako provlače kroz gradsku gužvu, lako parkiraju i brzo pune.

Jedan od noviteta koji odgovara na ove zahteve kupaca je proizvođač Micro. Tržištu je predstavio dva proizvoda – mikro automobil i skuter na tri točka.

Auto-magazin-Srbija-Microlino-And-Microletta Inspiracija za dizajn i konstrukciju modela Microlino 2,0 je pronađena u čuvenoj BMW Isseti.

I ovde se u auto ulazi kroz vrata na prednjem delu vozila, mada nam nikako nije jasno kako bi putnici mogli da izađu u slučaju čeonog sudara, ako su uopšte u stanju da tako nešto učine.

Auto-magazin-Srbija-Microlino-And-MicrolettaInače, ovo je već druga “generacija” modela Microlino. Iako im je dizajn vrlo sličan, novi ima više prostora za visoke putnike a kažu i da je bezbedniji. Osim toga, umesto asinhronog motora u prvoj generaciji sada je ubačen sinhroni sa permanentnim magnetom.

Auto-magazin-Srbija-Microlino-And-MicrolettaMaksimalna brzina je 90 km/h, što je sasvim dovoljno za gradsku i međugradsku vožnju. U ponudi će biti dve vrste baterija, kapaciteta 8kWh i 14,4 kWh, sa kojima može da pređe 125, odnosno 200 kilometara.

Auto-magazin-Srbija-Microlino-And-MicrolettaZanimljivo je i to da je vreme punjenja svega četiri sata i to na kućnoj šuko utičnici. Cena počinje od 12.000 evra sa slabijim baterijama a do sada je već primljeno preko 17.000 rezervacija.

Auto-magazin-Srbija-Microlino-And-MicrolettaOsim mikro-automobila Microlino 2,0, kompanija Micro planira i proizvodnju skutera na tri točka pod nazivom Microletta. Ovaj e-Scooter pokreće baterija kapaciteta 4,2 kWh, što je dovoljno za domet od 100 kilometara. Baterije se lako skidaju i mogu da se zamene po potrebi sa drugim setom koji je već bio na punjaču.

Maksimalna brzina Microlette je 80 km/h i može da se nabavi od 4.900 evra.

Početak proizvodnje oba modela planiran je za 2021. godinu.

Auto-magazin-Srbija-Microlino-And-MicrolettaAuto-magazin-Srbija-Microlino-And-MicrolettaAuto-magazin-Srbija-Microlino-And-MicrolettaAuto-magazin-Srbija-Microlino-And-MicrolettaAuto-magazin-Srbija-Microlino-And-Microletta

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring