Auto magazin

MINI predstavlja koncept stanovanja na milanskoj nedelji dizajna

MINI predstavlja koncept stanovanja na milanskoj nedelji dizajna
19.04.2018.

„BUILT BY ALL“ je treća instalacija koju MINI predstavlja na milanskoj Nedelji dizajna.

„MINI LIVING“ je već izlagao vizionarske koncepte i kolaborativno stanovanje/rad u gradovima u Milanu proteklih godina sa „MINI LIVING – BREATHE i MINI LIVING – Do Disturb“ instalacijama.

Prvi nastanjivi projekat „MINI LIVING“ otvoriće svoja vrata u Šangaju 2019. godine.

Na ovogodišnjem sajmu nameštaja u Milanu (17 – 22. april), MINI udružuje snage sa londonskim arhitektama iz firme Studiomama kako bi predstavio „MINI LIVING – BUILT BY ALL“.

Ova nova instalacija otkriva vizionarski koncept stanovanja ostvaren u saradnji između stanara i arhitekata.

mini living milan design week

Površina od samo nekoliko kvadratnih metara koristi se za stvaranje veoma ličnih i atraktivnih prostora, što odražava osnovni MINI princip kreativne upotrebe prostora.

„BUILT BY ALL“ je treća instalacija koju MINI predstavlja u Milanu. “MINI LIVING donosi kreativna rešenja za urban način življenja – na maloj površini, ali nudeći mnogo mogućnosti i visoki stepen fleksibilnosti” – objašnjava Ester Bane, šefica strategije i poslovnih inovacija MINI brenda.

“Naš prvi veliki stožer, koji se sastoji od preko 50 stanova i komunalnih/javnih prostora na dvostruko većoj površini trenutno se gradi u Šangaju. Kao i sa BUILT BY ALL, stanari su takođe tvorci svog prostora.”

„MINI LIVING – BUILT BY ALL“ dodaje princip participacije osnovnim temama MINI LIVING, odnosno kreativnu upotrebu malog stambenog prostora, javno dostupnog prostora i reciprociteta privatnog i komunalnog stanovanja.

mini living milan design week

Kreativni rukovodilac u „MINI LIVING“, Oki Hauzer, objašnjava ono što stoji iza instalacije: “MINI LIVING – BUILT BY ALL pretvara ljude u aktivne tvorce i smešta ih u srce dizajnerskog procesa.

Verujemo da kvalitet stambenog prostora biva određen time koliko se stanari identifikuju sa svojim domom.”

Posetioci Nedelje dizajna mogu da istraže kako će „MINI LIVING“ koristiti stanarima u budućnosti. Kada obiđu instalaciju, oni i sami mogu postati tvorci u FABRICI IDEJA i iskoristiti priliku da stvaraju sopstvene vizije gradskih stambenih prostora u obliku malih konceptualnih modela.

Te vizije će biti prikazane na Zidu slavnih tokom trajanja instalacije, a kad se sagledaju kao jedinstveni entitet, simbolizuju sve šire mikro-okruženje.

mini living milan design week

Pokrivajući površinu od samo 15-20 kvadratnih metara, ali sa sasvim različitim tlocrtima i u različitim formama, bojama i materijalima, čine četiri kontrastne stambene jedinice.

Pristup koji je osnova dizajna omogućava da svaka jedinica iskaže individualnost ličnosti svojih stanara dok istovremeno naglašava raznolikost i opseg koncepta.

Stambene jedinice su smeštene u zajedničkom prostoru i sadrže funkcije poput zajedničke kuhinje, prostora za fitnes i predsoblja.

mini living milan design week

Instalacija prihvata postojeće strukture – tj. stubove i grede – i dopunjuje ih dodatnim funkcionalnostima. Rezultat je samostalno, živo mikrookruženje u staroj fabričkoj hali.

Instalacija pokazuje da čak i unutrašnjost prazne zgrade može da se upotrebi za obogaćivanje budućnosti urbane arhitekture.

To pokazuje kako nekorišćena skladišta, napušteni tržni centri i kancelarije mogu da se preobraze u potencijalni stambeni prostor.

Instalacija će biti izložena tokom trajanja sajma Salone del Mobile u Via Tortona 32 u Milanu, Italija, od 17 – 22. aprila 2018.

mini living milan design week

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Lifestyle Najnovije

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti nigde javno dostupna ostalim posetiocima sajta.
Obavezna polja su obeležena *

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

I dalje prelep automobil [...]

Hvala na odgovoru :) Da ta tendencija da se dizeli izacuju postoji već par godina. Mislim [...]

Skuplje je održavanje za dizelaše, potencijalno imaju više problema jer su sistemi ubrizgavanja goriva projektovani [...]

Da to znam, ali da li je to ekologija ili takse/benefiti ? [...]

U Evropi je sve manje zainteresovanih za dizelaše... [...]

Izuzetno lep auto.Puno opreme. [...]

preuzmite auto magazin za android

Primajte novosti Auto magazina

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »