Mitsubishi Concept XR-PHEV II

Micubiši daje sve od sebe da se vrati u igru među vodeće proizvođače automobila. Koliko će u tome uspeti, tek ćemo videti, ali je sigurno da zadatak ni malo neće biti lak. Jedan od pokazatelja ove namere je i koncept "XR-PHEV II", koji je već viđen na tokijskom Salonu automobila novembra 2013. godine a sada je biti izložen i u Ženevi.

Micubiši daje sve od sebe da se vrati u igru među vodeće proizvođače automobila. Koliko će u tome uspeti, tek ćemo videti, ali je sigurno da zadatak ni malo neće biti lak. Jedan od pokazatelja ove namere je i koncept “XR-PHEV II”, koji je već viđen na tokijskom Salonu automobila novembra 2013. godine a sada je biti izložen i u Ženevi.

auto magazin mitsubishi concept xr phev ii 2

Ipak, ovaj prototip je od tada donekle izmenjen ali su razlike uočljive samo ako se baš dobro zagledate u fotografije. Bitnije od dizajna je to da ovaj krosover pokreće hibridna kombinacija motora sa unutrašnjim sagorevanjem i elektro-motora snage 163 “konja”. Pogon se prenosi na prednje točkove a baterija ima veliki kapacitet od 12 kWh.

auto magazin mitsubishi concept xr phev ii 3

Koncept “micubiši XR-PHEV II” automatski prebacuje režim rada sa elektro-pogona na serijski ili paralelni hibridni pogon, a koja će vrsta hibridnog pogona biti aktivna zavisi od vozača i napunjenosti baterije.

auto magazin mitsubishi concept xr phev ii 1

Konkretno, serijski hirbidni pogon se u odnosu na paralelni razlikuje po tome što SUS motor služi samo da pokreće generator koji strujom napaja elektro-motor. Ovo je prilično napredno i vrlo retko rešenje koje se ne viđa baš često.

auto magazin mitsubishi concept xr phev ii 4

U svakom slučaju, ovakav auto služi kao pokazna vežba da je spoj dve vrste hibridnog pogona moguć. Kada će se prvi auto sa ovakvim konceptom naći u serijskoj proizvodnji, teško je predvideti.

auto magazin mitsubishi concept xr phev ii 7

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring