Moguće je da Renault Megane neće dobiti naslednika

Popularnost standardnih automobila sve više pada. To potvrđuju i prodajni podaci, a od pada prodaje nisu izuzeti čak i najpopularniji modeli C segmenta. Konkretno, šef dizajna Renoa, Laurens van den Acker, potvrdio je za medije da se ozbiljno razmišlja o tome da uopšte ne bude Renault Megana sledeće generacije, već da sredstva za njegov razvoj budu preusmerena za nova električna vozila.

Prema njegovim rečima, kako se dodaje po jedan nov model gami električnih vozila, tako jedan stari mora da nestane. Jednostavno, novac mora da se uloži u projekat čija je budućnost svetla.

renault-meganeA jedan od modela koji bi mogao da nestane je upravo Megane. Rekordna prodaja bila je 2004. sa ukupno 465.778 prodatih primeraka.

Već deset godina kasnije, 2014. godine, prodato je svega 135.206 megana u Evropi. Prošle godine ta cifra je bila još manja – do kupaca je stiglo 129.222 Megana.

renault-meganeKriza porasta drugih vrsta vozila u odnosu na hečbek C segmenta nije zaobišla ni VW Golf. Poređenja radi, 2004.  prodato je 585.356 Golfova, dok je ta cifra 2014. bila nešto manja – 523.729. Tokom prošle godine Volkswagen je isporučio kupcima 410.779 primeraka Golfa.

Za razliku od Golfa koji je nedavno predstavljen u svojoj osmoj generaciji, Megane bi mogao da se zaustavi na aktuelnoj četvrtoj. Nedavno je redizajniran a po svoj prilici neće mnogo pomoći ni elektrifikovane verzije, među kojima je, i ona sa Plug-In Hybrid.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring