Auto magazin

Moto test: BMW C 600 Sport

Moto test: BMW C 600 Sport
27.01.2016.

BMW je najavio novu, drugu generaciju skutera za narednu godinu. Iz tog razloga smo želeli da napravimo poseban osvrt na prvi model, jer je on fabrici otvorio vrata u novi segment.

Auto magazin BMW 600 Sport test

Dvocilindraš u V rasporedu ima 647 ccm i snagu od 60 konja

Primetićete da govorimo u jednini iako je zaptavo reč o dva motora „C 600S“ i „C 650 GT“. Razlog za to je što su razlike među njima isključivo kozmetičke, a motor je identičan. Dvocilindraš u V rasporedu smešten pod uglom od 90 stepeni ima 647 ccm i snagu od okruglo 60 konja pri 7.500 obrtaja u minuth. Maksimalni obrtni noment je 66 Nm pri 6.000 o/min.

U našoj redakciji gostovao je „C 600S“. Uži, viši i sportskiji od braće, ima prepoznatljiv dizajnerski pečat fabrike iz koje dolazi. Uska silueta i tanak zadnji kraj naterali su praktične Bavarce na jedno nestandardno rešenje.

Auto magazin BMW 600 Sport test

U opremi se nije štedelo

„Flekskejs“ sistem omogućava da se u mali prostor smeste dve integralne kacige tako što se jednim potezom dno spusti i ovaj prostor poveća. Ovaj sistem radi isključivo kad je motor ugašen. Instrumenti, takođe, pripadaju aktuelnoj filozofiji, prekidači su na standardnim mestima, i kao i kod drugih BMW motocikala, posle nekoliko trenutaka privikavanje, sve postaje jasno i pregledno.

U opremi se nije štedelo, pa su tu LED svetla napred i pozadi, ABS i ESP sistemi, grejači sedišta i rukohvata, jednostavno sve što smo i mogli da očekujemo od BMW-a. Sedište je široko i udobno,možda nešto više nego što smo navikli ali ne previsoko  za osobe prosečne visine.

Auto magazin BMW 600 Sport test

Visina vetrobrana se lako menja

Položaj vozača je ergonomski dobro podešen i angažovan, skoro kao da sedite na motoru a ne skuteru. Upravo nam se to i dopalo.  Oznaka „sport“ nije samo puko slovo, „C 600S“  stvarno jeste sportista. Iako ima masu od 250 kg (da potsetimo konkurenti „aprilija SRV 850“ ima isto toliko, a „jamaha T-maks 530“ 217 kg) sa lakoćom savlađuje sve poteškoće svakodnevne gradske vožnje.

Na magistrali, a i na auto-putu, veoma lako dostiže dozvoljenu brzinu, a ostaje i sasvim dovoljno snage za nagla ubrzanja. Ciklstika je odlična, lako se obara, i momentalno odgovara na komande gasa i kočnice. Ako baš moramo da mu nađemo zamerku to bi možda bili ne baš pregledni retrovizori, ali ovo smo zamerili još nekim modelima u klasi.

Auto magazin BMW 600 Sport test

Flekskejs sistem omogućava da se smeste dve integralne kacige spuštanjem dna

Zanimljivo je a ciljna grupa sa kojom je fabrika komunicirala kad je model predstavljen, nisu bili samo vlasnici maksi skutera kojima su dosadili japanski i italijanski modeli, već i vlasnici BMW automobila kojima je potreban jednostavniji, a jednako luksuzan prevoz. Sve u svemu, nama je „C 600S“ ulepšao prve oktobarske dane i kao prvi BMW-ov skuter zasluženo se našao na ovim stranicama.
Nela Tasić

Auto magazin BMW 600 Sport test

Dvotočkaš sa krovom
Prvi skuter koji je nosio BMW-ov amblem proizvodila je fabrika Bertone u periodu od 2000. do 2002. godine, “C1” – skuter sa krovom. Prve godine prodat je u više od 10.000 primeraka ali već naredne godine prodaja je bila pet puta manja. Prodavao se sa motorima od 125 i 200 cmm, imao je audio sistem, grejače sedišta i ručica i panoramski krov. Takođe, moglo se birati između tri verzije u zavisnosti šta se nalazilo iza krova; opcija sa tvrdim koferom, policom za prtljag ili sedištem za suvozača koje nije bilo nadkriveno.

Auto magazin BMW 600 Sport test

BMW C 600 Sport
Motor: V2 90 stepeni, četvorotaktni, vodeno hlađeni, 647 ccm
Snaga:           60 KS (44,5 kW) pri 7,500 o/min
Max. obrtni moment:           66 Nm pri 6.000 o/min
Menjač: CVT
Dimenzije:     2155 x 877 mm
Visina sedišta:         810 mm
Masa: 249 kg
Pneumatici:  120/70 R15 napred, 160/60 R15 nazad
Kočnice:        dvostruki disk 270 mm sa dvoklipnim klještina napred, disk 270 mm nazad, ABS

Auto magazin BMW 600 Sport test

BMW C 600 Sport

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Moto

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Bolji je Opel Grandland x 2.0 d. [...]

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Preuzmite Auto magazin za android