Možda deluju čudno ali ovakvi mutant automobili postoje s razlogom

1

Najčešće se viđaju u Nemačkoj, ali ih ima i u drugim zemljama Evrope gde zakon propisuje da vozila sa L5e homologacijom mogu da voze deca od 16 godina.

To su, zapravo, trotočkaši, čija je snaga ograničena na 20 konjskih snaga. Kako do njih doći?

Ispostavilo se da je jednostavnije uraditi konverziju postojećeg vozila nego konstruisati trotočkaš. Najčešće se za ove vrste prepravki koriste modeli kao što su Fiat 500, VW Polo, Seat Ibiza i Škoda Fabia.

Skida im se zadnja osovina koja se prepravlja tako da se veza sa točkovima invertuje ka unutrašnjoj strani. U suštini, zadržavaju se svi sigurnosni sistemi, pa je ovakav auto daleko bezbedniji za vožnju od drugih prevoznih sredstava kojima se tinejdžeri najčešće služe. To je i glavni razlog zašto se rade ove prepravke.

Za njih je specijalizovana Nemačka firma Ellenator, koja za ovu uslugu naplaćuje ne baš jeftinih 5.980 evra. U tu cenu su uključeni i svi atesti. Isto tako, radi se i reprogramiranje kompjutera motora koji je programiran da isporučuje maksimalno 20 konja.

Jednoga dana kada dete napuni 18 godina, konverzija može da se vrati u prvobitno stanje i da se auto koristi kao i svi drugi, sa B kategorijom.

https://youtu.be/b4PqGzzhaXo

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring