Najsnažniji do sada: Jeep Wrangler Rubicon 392

1

Od kako je Ford predstavio Bronco, Jeep je osetio potrebu da dodatno pojača napore u cilju zadržavanja kupaca. Jedan od načina je uvođenje ekstremne verzije modela Wrangler.

Ugrađen je ni manje ni više 6,4 litarski V8 sa čak 470 konjskih snaga i 637 njutn-metara maksimalnog obrtnog momenta.

Jeep-Wrangler-Rubicon-392-HemiMoramo da priznamo da smo bili ne malo iznenađeni s obzirom da za vožnju ovog terenca treba dosta iskustva, pa motor ovako velike snage predstavlja vrlo opasnu igračku.

Da ovaj Jeep nije za svakoga potvrđuju i podaci o performansama; Iz stanja mirovanja do 60 milja na sat, odnosno 96 km/h mu je potrebno svega 4,5 sekunde!

Jeep-Wrangler-Rubicon-392-HemiTime je postao brži i od čuveni Wrangler Rubicon 392, koji je svojevremeno dobio ovu oznaku po konjskim snagama koje je razvijao V6 motor.

U čast tog modela je zadržana i oznaka 392 na novom modelu, koji obeležava povratak V8 motora u Wrangler posle 40 godina.

Jeep-Wrangler-Rubicon-392-HemiMenjač je, naravno, osmostepeni automatik, sa komandama na volanu. Ima elektronske blokade diferencijala i ojačane „Dana 44“ poluosovine za širi trag točkova.

Za ekstremne uslove rezervisano je i elektronsko otkačinjanje stabilizatora kako bi točkovi, odnosno ogibljenje moglo da ima još veći hod.

Jeep-Wrangler-Rubicon-392-HemiUgrađene su i hevi-djuti kočnice. Zahvaljujući 48:1 reduktoru omogućeno je penjanje uzbrdo bez dodavanja gasa, kao i spuštanje niz ekstremne nizbrdice.

Jeep-Wrangler-Rubicon-392-Hemi Jeep-Wrangler-Rubicon-392-HemiJeep-Wrangler-Rubicon-392-HemiJeep-Wrangler-Rubicon-392-Hemi

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring