Nemci najzadovoljniji Kia automobilima

Studija o pouzdanosti vozila VDS 2017 je krunisala marku Kia kao ‘najbolji automobilski brend’, s najmanje zabeleženih problema od svih brendova

Kia Motors je pokupila još jednu nagradu za kvalitet i pouzdanost, i to u studiji ugledne institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila za 2017. godinu (VDS – Vehicle Dependability Study), koju su izveli među nemačkim kupcima, gde je zauzela 1. mesto.

Za takav rezultat najzaslužniji je model Sportage, koji već drugu godinu zaredom u kategoriji ‘kompaktni sportski terenac’ pobeđuje svoju konkurenciju.

Studija je ove godine obuhvatila oko 14.000 vlasnika vozila u Nemačkoj, koji su ocenjivali pouzdanost 71 modela 24 proizvođača automobila.

Auto magazin magazinauto.com kia sportage 2016 promocija

Kijin najprodavaniji model u Evropi – imao je čak 7 bodova prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta u svojoj kategoriji kompaktnih sportskih terenaca.

Studija o pouzdanosti vozila VDS 2017 je Kiju krunisala kao ‘najbolji automobilski brend’, s najmanje zabeleženih problema od svih brendova.

Prošle godine se ovaj model Kije iskazao na testu izdržljivosti (100.000 km) čuvenih nemačkih magazina. Sportage je testove položio bez ikakvog kvara i zabeležio najbolji rezultat bilo kojeg testnog vozila do tada.

KIA Soul EV

Kia je nedavno pobedila u studiji J.D. Power o početnom kvalitetu za 2017. godinu, koju su izvodili u SAD, a objavljena je krajem juna. To je takođe druga pobeda zaredom. Kia je osvojila 1. mesto u 5 od 26 kategorija obuhvaćenih u studiji, što je najviše od svih proizvođača.

Soul (treća pobeda u nizu), Niro i Sorento, zatim modeli Forte i Cadenza (poslednja dva se ne prodaju u Evropi) – pobednici su u svojim kategorijama.

Sportage i Optima su bili drugoplasirani u svojim kategorijama, dok je velika luksuzna limuzina Cadenza dobila najvišu ocenu od 243 modela, koje je ocenjivalo više od 77.000 vlasnika vozila.

Auto magazin srbija promocija preview 2016 kia niro

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring