Nissan Qashqai i X-Trail od sada i sa GYM funkcijom

Nisan je uveo potpuno nov GYM (teretana) taster koji će biti dostupan na "X-trejlu" i "kaškaiju". Poenta je da vozačica ili vozač za volanom dobije osećaj kao da je u teretani.

Nisan je uveo potpuno nov GYM (teretana) taster koji će biti dostupan na “X-trejlu” i “kaškaiju”. Poenta je da vozačica ili vozač za volanom dobije osećaj kao da je u teretani.

Za one koji žele da izgube par kilograma a nemaju vremena da idu u teretanu jer su po ceo dan zauzeti, Nisan je omogućio da smršaju koji kilogram ni manje ni više nego za volanom.

auto magazin nissan gym 2

Kada se pritisne GYM taster, deaktivira se kompletna asistencija vozaču. Na taj način se dobija mnogo neposrednija komunikacija sa vozilom ali i podlogom po kojoj se vozi. Prvo se isključuje sistem za automatsko parkiranje, zatim servo asistencija volana ali i elektrika na podizačima prozora.

auto magazin nissan gym 3

Povrh svega, Nisan je aktivacijom GYM režima obezbedio daleko veći otpor ručice menjača, pedale gasa, kočnice i kvačila, tako da vozač zaista mora da upotrebi svoju snagu. Za to vreme, multifunkcionalni displej preko “Gym and Go” aplikacije pokazuje koliko kalorija vozačica ili vozač gube.

auto magazin nissan gym 4

Kompletan sistem je baziran na studiji koju je razvio Univerzitet Inge u Švedskoj u saradnji sa ličnim trenerom Dr Feelgood, koji je procenio da će na ovaj način vozačice i vozači gubiti oko 1.415 kalorija nedeljno.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring