Nova Škoda Fabia neće imati dizel motore

1

Škoda je pozvala manju grupu novinara koji su usred pandemije imali mogućnost da stignu do Austrije na prve test vožnje nove Fabije. Oni su dobili priliku da pogledaju i provozaju novi model u test fazi.

Škoda FabiaNova Škoda Fabia konstruisana je na MQB A0 mehaničkoj patformi koju deli sa VW Polom i Seat Ibizom. Zapravo, zajedno sa Ibozom će imati 16 mm duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na Polo, koji je ionako veći od Golfa 4 po skoro svim parametrima.

Škoda FabiaNova Škoda Fabija će, osim povećanim dimenzijama, moći da se pohvali najnovijim bezbednosnim sistemima među kojima je adaptivni tempomat sa predviđanjem ponašanja vozila ispred. Takođe, imaće automatsko parkiranje i mnoštvo čuvenih Škodinih Simply Clever rešenja.

Škoda FabiaI dalje osnovu predstavlja 1,0 trocilindarski benzinac sa i bez turba. Bez turba razvija 65 i 80 konja, dok sa turbom postiže 95 i 110 konjskih snaga. Predviđen je i 1,5 TSI od 150 konja za zahtevnije korisnike. Snažnije verzije će imati i DSG menjače. Dizela više nema.

Predstavljanje finalne, serijske verzije možemo da očekujemo uskoro.

Škoda Fabia

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring