Auto magazin

Novi detalji za Mercedes G 500 4×4²

Novi detalji za Mercedes G 500 4×4²
22.02.2015.

Pre nekoliko dana Mercedes je zagolicao maštu svih ljubitelja “G klase”, jedine koja nije promenila svoj naziv uvođenjem nove nomenklature, odnosno označavanja modela. “G klasa” je zadržala svoju oznaku zahvaljujući velikom poštovanju koje svi imaju prema ovom modelu koji je u proizvodnji već 37 godina.

auto magazin mercedes G 500 4x4 na kvadrat 1

Najnovija verzija koju vam predstavljamo ima oznaku “G 500 4×4 na kvadrat” (G 500 4×4²) i o njoj smo ukratko pisali pre nekoliko dana kada su bili objavljeni samo delimični podaci. Sada se zna još ponešto a dobili smo i nekoliko novih fotografija.

auto magazin mercedes G 500 4x4 na kvadrat 3

Ovakva ekstremna varijanta “G klase” je nastala kao gotovo serijski model a zasnovana je na modelu “G63 AMG 6×6”. Sa njega su preuzeti prednji AMG branik, proširenja karoserije od ugljenih vlakana, kao i LED svetla koja su postavljena na krovu.

auto magazin mercedes G 500 4x4 na kvadrat 2

Na donjem delu karoserije su postavljene specijalne čelične zaštite, auspusi su izbačeni sa strane a postavljene su i specijalne ofroud gume prečnika 22 inča. Na žalost, nismo dobili fotografije enterijera ali je potvrđeno da je unutrašnjost u potpunosti obložena kožom sa romboidnim štepovima.

auto magazin mercedes G 500 4x4 na kvadrat 7

Za pogon je zadužen V8 motor zapremine 4,0 litre koji uz pomoć dve turbine postiže 422 konjske snage. Nije isti kao u 6c6 modelu a Mercedes tvrdi da je ubačen novi motor kako bi se ispunili Euro 6 standardi o emisiji izduvnih gasova.

auto magazin mercedes G 500 4x4 na kvadrat 4

Za “mercedes G 500 4×4 na kvadrat” je napravljeno i nešto drugačije ogibljenje u odnosu na 6×6, ali i u odnosu na standardne verzije. Svaki točak ima čak dva amortizerai dve spiralne opruge. Jedan par funkcioniše konvencionalno, dok je drugi par dobio elektronsko podešavanje tvrdoće koja se iz “komfort” u “sport” režim rada menja za svega 15 milisekundi.

auto magazin mercedes G 500 4x4 na kvadrat 8

Još jedna zanimljivost je i to da mercedes tvrdi da je osećaj u vožnji približniji sportskom automobilu nego terencu, uprkos tome što je odstojanje od tla čak 450 milimetara. Auto bez problema može da prođe kroz vodu duboku jedan metar a ulazni i izlazni savladivi ugao je 52, odnosno 54 stepeni.

auto magazin mercedes G 500 4x4 na kvadrat 5

Da li će se ovaj auto zaista pojaviti u serijskoj proizvodnji veliko je pitanje. Mercedes kaže da će se odluka doneti nakon što se vide reakcije na ovaj model. Ne sumnjamo da će biti mnogo zainteresovanih.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android