Novi Ford Mondeo deliće platformu sa budućim Linkolnima

Ford je objavio da će na novoj mehaničkoj platformi "CD4", koja je poslužila kao osnova za potpuno novi "mondeo", biti konstruisani i budući modeli Linkolna

Potpuno novi “ford mondeo” definitvno stiže na tržište Evrope krajem godine. Sa njegovim dizajnom smo imali prilike da se upoznamo kroz prototip pod nazivom “ford mondeo vinjale koncept” (Ford Mondeo Vignale Concept). Što se samog dizajna tiče, manje-više tako će izgledati i “mondeo” koji će ući u serijsku proizvodnju.

Auto magazin Ford Mondeo 1

Informacije koje smo u međuvremenu dobili od Darena Palmera, koji je inače asistent direktora za razvoj Fordovih modela na “CD” mehaničkoj platformi, su da će na bazi “mondea” biti napravljeno i nekoliko modela Linkolna. To je, kako kaže, razlog zbog kog ova platforma mora da bude dovedena do savršenstva.

Auto magazin Ford Mondeo 3

Inače, “mondeov” američki rođak, “ford fjužn”, takođe je konstruisan na “CD4” mehaničkoj platformi koja je poslužila kao osnova za SUV “ford edž”. Na njoj će biti razvijeni i budući minivenovi “S-maks” i “galaksi”. Prvi “linkoln” koji će biti na njoj napravljen je “linkoln MKX”, luksuzni krosover.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring