Auto magazin

Novi Kia XCeed dostupan od 17.990 evra

Novi Kia XCeed dostupan od 17.990 evra
25.11.2019.

Još jedan krosover stiže na naše tržište i to iz Kije. Novi XCeed je pozicioniran između modela Stonic i Sportage. Konstruisan je na mehaničkoj platformi Ceeda. Imaju jednako međuosovinsko rastojanje od 2650 milimetara, s tim što krosover ima duže prepuste.

auto magazin srbija kia xceedU odnosu na hečbek primetna je razlika i u komforu u kabini. Ima više mesta za glavu i noge putnika na zadnjim sedištima, a profitirala su i ramena, z obzirom da je XCeed širi od Ceeda za 26 milimetara.

auto magazin srbija kia xceedXCeedova udaljenost od tla iznosi 172 mm (sa 16-inčnim naplacima) i 184 mm (sa 18-inčnim naplacima), što je do 44 mm više u odnosu na 5-vratni Ceed.

auto magazin srbija kia xceedDuži zadnji prepust XCeeda zaslužan je za duži prtljažnik, čija zapremina iznosi 426 litara (VDA), što je 31 litar više nego kod Ceeda.

auto magazin srbija kia xceedKia XCeed je dobito još jednu novost kao prvi Kia model – potpuno digitalnu 12,3-inčnu instrument tablu Supervision, namenjenu što jasnijem prikazivanju informacija. Sa ekranom visoke rezolucije (1920×720 piksela) digitalni instrumenti zamenjuju tradicionalni merač brzine i brojčanik pređenih kilometara koji su deo postojeće ponude Kije.

auto magazin srbija kia xceedKia XCeed će na domaćem tržištu biti u ponudi sa četiri motora – dva benzinca i dva dizelaša. Trocilindarski turbo-benzinac zapremine 1,0 litra sa 120 KS startuje sa cenom od 17.990 evra, dok jači četvorocilindarski 1,4 turbo sa 140 KS ima 1.500 evra veću cenu sa istim paketom opreme.

auto magazin srbija kia xceedDizelaše u stvari predstavlja jedan motor – 16 ali u dva nivoa snage, sa 115 i 136 KS. Slabiji može da se nabavi od 20.490 evra, dok za jači treba dodati 500 evra.

auto magazin srbija kia xceedU ponudi su i verzije sa automatizovanim sedmostepenim menjačem sa dve lamele. Pogona na sva četiri točka neće biti. Više informacija o cenama i paketima opreme pogledajte u zvaničnom cenovniku.

auto magazin srbija kia xceedauto magazin srbija kia xceedauto magazin srbija kia xceedauto magazin srbija kia xceed

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Potrošnja navedena u tekstu je naša - po putnom računaru, a potrošnja navedena u tabeli [...]

Prelepo izgleda. P.s. da li je potrosnja, zvanična od proizvođača. Nešto je nerealno niska. [...]

Gute Arbeit. Danke. [...]

Nikola, delim misljenje koje ste izneli u Vasem komentaru. Srećni sam vlasnik ovog vozila od [...]

Masovna ulazak električnih automobila po swvemu sudeće ne može da se zaustavi. Naftni lobi se [...]

Odlična vest za ljubitelje BMW vozila. [...]

Preuzmite Auto magazin za android